Ana Sayfa » , » Secretariat yarış atı efsanesi

Secretariat yarış atı efsanesi

secretariat yarış atı
Bırakın at yarışı tarihini spor tarihinin en unutulmaz başarılarından birini yakalayan hayatı filmlere konu olan bir safkandır Secretariat.

Triple crown olarak adlandırılan ve dünyanın en başarılı safkanlarının katıldığı 3 koşuyu arka arkaya kazanan ve yarış dereceleri ile rekorlar bir safkandan bahsediyorum.

1973 yılında Triple crown'un son ayağı olan belmond stakes'i tam olarak 31 boy farkla kazanan safkan dünya literatüründeki rekorları alt üst etmiştir

1970 yılında dünyaya gelen ve sahibi olan ev hanımı tarafından yetiştirilen bu safkan kendisinden beklenmeyecek derecede büyük başarılar kazandığı gibi hayat hikayesi ile de hayranlık uyandırmıştır.

Babasının Azheimer hastalığı ve annesinin ölümü nedeniyle at yetiştiriciliğine başlayan Penny Chenery çiftliğindeki şampiyon bir aygırın doğumu ile borçları ödemeyi düşünmektedir.

Yapılan kura sonucunda Secretariat'ı seçen ev hanımı Penny Chenery çevresindeki herkesin önerilerine rağmen atı satmaya yanaşmaz.

Penny Chenery ile Secretariat arasında oluşan dostluk belki de dünya tarihinin en başarılı yarış atının sahne almasını sağlayacaktır.

Normal bir atın kalbinin tam üç kat büyüklüğünde bir kalbe sahip bu safkan tam 19 sene yaşamış ve Penny Chenery'e milyon dolarlar kazandırmıştır.

Adına heykeller dikilen Secretariat'ın dünya üzerinde hala daha hayranları bulunmakta ve yarış videoları izlenme rekorları kırmaktadır.

Secretariat filmini izlemek için tıklayın

secretariat resimleri



Penny Chenery
secretariat heykeli 
secretariat
31 boy fark
Paylaş :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : At Yarışı | Blogger | Altılı Ganyan Tahminleri At yarışı ülkemizin en çok oynanan şans oyunularından biridir.Aynı zamanda at yarışı tahminleri,seyis,antrenör,jokey vb. konularda pekçok kişinin çalıştığı 60 bin civarında insana iş alanı yaratan dev bir sektördür.Spy X ve bendenizin tahminlerini bu blogda bulabilirsiniz İyi şanslar 2008@mmk kullanılan içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz,kullanılan videolar Youtube.com dan alınmaktadır ve herhangi bir telif hakkı içermemektedir...At yarışı tahminleri kişisel yorumlarımızdır at yarışı oynamaya teşvik söz konusu değildir veya tutması garanti değildir.Yorumları değerlendirip at yarışı oynamak sizin tercihinizdir.Altılı ganyan en eski şans oyunlarından biridir ve binlerce kişiye iş imkanı sağlamaktadır. © 2013. At Yarışı Tahminleri - Altılı Ganyan Tahminleri - Yapan at yarışı mmk