Mümin Çılgın


At yarışının geçmişini bilmeyenler için Mümin Çılgın ismi çok önemli gelmeyebilir.Yeni nesil yarışçılar Halis Karataş,Süleyman Akdı,Fuat Çakar vb. isimleri daha iyi tanımaktadırlar.

Oysaki Mümin Çılgın Türk yarışçılığının en efsane ismidir.At yarışı tarihine bakıldığında her önemli koşuda Mümin Çılgın ismine rastlayabilirsiniz.

Öyle ki hala daha kırdığı rekorların yanına yaklaşan bir jokey adayı bile bulunmamaktadır.

1935 yılında Tekirdağ'da doğan Mümin Çılgın'ın en büyük başarısı 9 kez kazandığı Gazi birinciğidir.

Sırasıyla ;

1960  Helene De Troia, 

1965 Apaçi 

1974  Nadas 

1979  Dr Seferof 

1981  Dersim 

1985  Uğurtay

1986  Hafız 

1988  Top Göründü

1991  Abbas

olmak üzere Gazi koşusu 9 kez kazanmıştır ; 85 ve 86 yıllarında arka arkaya iki gazi birinciliği de ayrı bir rekordur.Çılgın ayrıca 9 kez de Cumhurbaşkanlığı koşusu,8 kez de Başbakanlık koşularını kazanmıştır.

Mümin Çılgın 5 Mayıs 1956 yılında kazanan Mümin Çılgın kısa sürede jokeyliğe adım atmıştır.1999 yılında emekli olan Çılgın pekçok genç jokeyinde örnek aldığı isimdir.

At yarışı camiasında Mümin Hoca olarak bilinen Mümin Çılgın'a kalan yaşantısında başarılar diliyoruz...

Mümin Çılgın Resimleri






Mümin Çılgın 1991 Abbas Gazi Koşusu
Paylaş :

2 yorum:

  1. Ekrem Kurt un arka arkaya 3 gazi birinciligi vardir... lutfen dikkat edelim .

    YanıtlaSil
  2. 1971 Minimino , 1972 Akor , 1973 Karayel Gazi birincilikleri 3 defa arka arkayadir !

    YanıtlaSil

 
Support : At Yarışı | Blogger | Altılı Ganyan Tahminleri At yarışı ülkemizin en çok oynanan şans oyunularından biridir.Aynı zamanda at yarışı tahminleri,seyis,antrenör,jokey vb. konularda pekçok kişinin çalıştığı 60 bin civarında insana iş alanı yaratan dev bir sektördür.Spy X ve bendenizin tahminlerini bu blogda bulabilirsiniz İyi şanslar 2008@mmk kullanılan içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz,kullanılan videolar Youtube.com dan alınmaktadır ve herhangi bir telif hakkı içermemektedir...At yarışı tahminleri kişisel yorumlarımızdır at yarışı oynamaya teşvik söz konusu değildir veya tutması garanti değildir.Yorumları değerlendirip at yarışı oynamak sizin tercihinizdir.Altılı ganyan en eski şans oyunlarından biridir ve binlerce kişiye iş imkanı sağlamaktadır. © 2013. At Yarışı Tahminleri - Altılı Ganyan Tahminleri - Yapan at yarışı mmk