Ekrem Kurt

 

 1934 yılında Salihli'de doğan at yarışı tarihimizin efsaneleri arasında yerini alan Ekrem Kurt birçok at yarışısever tarafından en iyi jokey olarak nitelendirilmektedir.

İlk yarışını 1948 yılında koştu ve Göksu isimli safkanla ilk yarışında ilk birinciliğini elde etti.Ayrıca bu koşuda kolundaki alçıyı çıkarıp birinciliği elde etmesi de işin en ilginç tarafı oldu.

Katıldığı 14 bin koşuda 4 bin birincilik elde ederek at yarışı tarihinde bulunan efsaneler arasına girdi.mümin Çılgın'dan sonra 5 gazi zaferi ile gazi koşusunu en çok kazanan ikinci jokey olarak tarihe geçti.

33 yıllık jokeylik hayatında Ekrem Kurt ile özdeşleşen safkan ise KARAYEL'dir.Karayel ile 17 koşu kazanan Ekrem Kurt için bu safkanın yeri başkadır.

1997 yılında vefat eden Ekrem Kurt adı kendi Apranti eğitim merkezi,Ekrem Kurt Bulvarı ve görkemli heykeli ile adı ölümsüzleştirilmiştir.

Ekrem Kurt 11 kez Cumhurbaşkanlığı koşusu kazanmış ve bu kulvarda rekoru da elinde bulunduırmaktadır.

Ekrem Kurt ile çalışan at sahipleri Ona yarış stratejisini kendi inisiyatifine bırakırlar ve sadece güvenirlerdi.bu da Ekrem Kurt'un ne kadar saygıdeğer bir jokey olduğunu sanırım göstermeye yetmektedir...


Ekrem Kurt Resimleri 









Ekrem Kurt anısına
Paylaş :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : At Yarışı | Blogger | Altılı Ganyan Tahminleri At yarışı ülkemizin en çok oynanan şans oyunularından biridir.Aynı zamanda at yarışı tahminleri,seyis,antrenör,jokey vb. konularda pekçok kişinin çalıştığı 60 bin civarında insana iş alanı yaratan dev bir sektördür.Spy X ve bendenizin tahminlerini bu blogda bulabilirsiniz İyi şanslar 2008@mmk kullanılan içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz,kullanılan videolar Youtube.com dan alınmaktadır ve herhangi bir telif hakkı içermemektedir...At yarışı tahminleri kişisel yorumlarımızdır at yarışı oynamaya teşvik söz konusu değildir veya tutması garanti değildir.Yorumları değerlendirip at yarışı oynamak sizin tercihinizdir.Altılı ganyan en eski şans oyunlarından biridir ve binlerce kişiye iş imkanı sağlamaktadır. © 2013. At Yarışı Tahminleri - Altılı Ganyan Tahminleri - Yapan at yarışı mmk