Ana Sayfa » , » At Yarışı Tarihi-Geçmişi

At Yarışı Tarihi-Geçmişi


At yarışları spor dalları arasında en eski geçmişe sahip olanlardan birisidir.Tarihi kitaplara göre çok eski yıllarda insanların çok sevdiği bir aktivite olarak nitelendirilmektedir.

Çeşitli Türk devletlerinde,Asurlular,Romalılar,Hititler,Mısırlılar gibi birçok medeniyette at yarışı yaygın bir uğraştı.

Resmiyet açısından ilk at yarışı Kuzey Amerika'da 1665 yılında koşulmuştur.

Günümüzde at yarışları iki ayrı kolda koşulmaktadır.

*Engelli At Yarışı
*Düz At Yarışı

Ülkemizde engelli at yarışı pek rastlanan bir durum değildir bu nedenle pek aşina olmadığımızı söyleyebiliriz.Ama engelli yarışlarının en popüler koşusu Liverpool daki Büyük Ulusal Yarışıdır...

Türkiye'de ki at yarışı geçmişine bakacak olursak 17.yüzyılın başlarında İstanbul ve Edirne'de koşular düzenlenmeye başlamıştır.

19.yüzyılın başlarında ise bugünkü Veliefendi hipodromuna adını veren Veli Efendi'nin sahibi olduğu topraklarda yarışlar düzenlenmeye başlandı.

Cumhuriyetin ilanı ile birlikte düzenli koşular başladı tam olarak 1924 olarak kayıtlara girdi.

1927 yılında koşulan ilk Gazi koşusu bugüne kadar aralıksız olarak koşulmayı başarmıştır.



Paylaş :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : At Yarışı | Blogger | Altılı Ganyan Tahminleri At yarışı ülkemizin en çok oynanan şans oyunularından biridir.Aynı zamanda at yarışı tahminleri,seyis,antrenör,jokey vb. konularda pekçok kişinin çalıştığı 60 bin civarında insana iş alanı yaratan dev bir sektördür.Spy X ve bendenizin tahminlerini bu blogda bulabilirsiniz İyi şanslar 2008@mmk kullanılan içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz,kullanılan videolar Youtube.com dan alınmaktadır ve herhangi bir telif hakkı içermemektedir...At yarışı tahminleri kişisel yorumlarımızdır at yarışı oynamaya teşvik söz konusu değildir veya tutması garanti değildir.Yorumları değerlendirip at yarışı oynamak sizin tercihinizdir.Altılı ganyan en eski şans oyunlarından biridir ve binlerce kişiye iş imkanı sağlamaktadır. © 2013. At Yarışı Tahminleri - Altılı Ganyan Tahminleri - Yapan at yarışı mmk