Ana Sayfa » , » Kurtiniadis yarış atı kariyeri-resimleri-yarışları

Kurtiniadis yarış atı kariyeri-resimleri-yarışları


At yarışı tarihimizin yakın geçmişindeki şampiyon safkanlardan biri olan Kurtiniadis çok büyük başarılar kazanarak sahiplerine büyük paralar kazandırmıştır.

Sabırlı,Ribella gibi safkanlarla aynı dönemde koşması nedeniyle çok daha büyük başarılar yakalamasına engel olmuştur diyebiliriz.

Kurtiniadis yarış atı kariyerine 4 ağustos 2005 tarihinde Şartlı 1 koşuda yarış yaşamına başlar, farklı biten yarışta kendi halinde bir 3.lük elde eder.

Henüz maiden iken, G3 II.İnönü koşusunu fotoda kaybeder. İlerleyen yıllarda çok farklı yarışlara imza atacağı Ankara pistinde aldığı ilk startın da ki İsimsiz G3 koşuda ilk birinciliği ile tanışır.

Ent/G2 Kraliçe II.Elizabeth koşusu galibiyeti ile kendisini kanıtlar.

 Ankara da G1 Çaldıran koşusuna favori olarak girer, Lovely Doyoun’un sürprizi ile sonuçlanan koşuda Anabelle ardında üçüncülükte kalır.

Bu mağlubiyet sonrası oldukça uzun bir süre Ankara pistinde yarış kaybetmeyecektir.

6 aylık bir ara sonrasında ilk startını G3 Preveze koşusu ile alır, Hizelbeyi ile olan mücadelesinde fotoya yakın ikinci kalırken 1600m mesafede 1.34- içerisindeki performans göz alıcıdır.

G1 Erkek Tay Deneme koşusunda Mummys Love’a, geçilerek ikincilikte kalır. G1 Anafartalar koşusu birinciliği ile güven tazeler.

Ankara da G2 Mehmet Akif Ersoy koşusunu kolay kazanır, G1 Fatih Sultan Mehmet koşusunda kendisinden yaşça büyük rakipler arasında girdiği mücadeleden şampiyon Sabırlı ardında ikincilik elde eder.

Ent.Topkapı koşusunda yabancı katılımcılar ve yine kendisinden yaşça büyük önemli isimler arasında tek 3 yaşlı tay olarak start alır, Ribella ve Kaneko ardında üçüncülük elde ederken Sabırlı ve konuk katılımcıları geride bırakmıştır.

Bursa da ki isimsiz G3 sonrasında, İstanbul da G3 Zühtü Erişen koşusunu kazanarak yılı kapatır.

6 ay kadar bir ara sonrasında KV8 TSYD koşusunda Sabırlı ile foto olur ve bir baş farkı ile ikincilikte kalır, ardından 2000 metre mesafede G2 İsmet İnönü koşusuna katılır boyun farkı ile Ribella ardında ikincilik elde eder.

Rakipler bir hayli güçlü ve şampiyon isimlerdir, önceki dönemin ve bir öncekinin, yeni jenerasyon ile gelen isimler ile birlikte Kurtiniadis şampiyonların gölgesinde kalmaz, en iddialı isimler ile en iyi mücadelelerin içindedir.

Çok sevdiği Ankara pistinde G2 Fevzi Çakmak koşusunu kazanır, G2 Adnan Menderes koşusunda Sabırlı, Cincinnati Kid ve Kurtiniadis mücadelesi çok az farklar ile sonuçlanmıştır.

Bu koşu sonrasında G1 Başbakanlık koşusuna çıkar, sürpriz sonuçla Prince Of Eulleup birinciliğe uzanırken, Annosh, Ribella, Arala biten sıralamada Kurtiniadis 5.olmuş ve ilk kez tabela dışında kalmıştır.

G2 Celal Bayar koşusunda Tiramisu ardında ikincilik elde eder, her mesafede başarılı neticeler elde etse de uzayan mesafelerde biraz daha eksik olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum yaşın ilerlemesi ile biraz daha hissedilir seviyeye çıkacaktır.

Çok sevdiği Ankara pistinde kaybedecek gibi değildir, G3 KKTC koşusunu zorlanmadan kazanır. G1 TJK koşusunda Tiramisu ciddi rakipleri bir kez daha geride bırakmayı başarırken Kurtiniadis ikincilik elde eder.

G1 Byerley Türk koşusunda ilk kez kum piste çıkar, şampiyon Fairson’un Harputlu Gaggoş’a geçildiği koşuda Kurtiniadis beşinci olurken ikinci kez tabela dışında kalmıştır.

G3 Fetih koşusunda Çilli Çocuk kazanan isim olurken Kurtiniadis bu ikincilik ile yılı kapatır.

2008 yılına hızlı bir giriş yapar 1600m mesafede G3 Dünya Vet.Hek. Günü koşusu ile Ankara da yılın ilk startını alır, 1.33,82 derecesi ile pist rekoruna imza atarken pistindeki farkını bir kez daha gözler önüne sermiştir.

G2 İsmet İnönü koşusu Salvatore, Sabırlı biterken Kuriniadis tabelayı tamamlayan isimdir. Yine Ankara da Fevzi Çakmak koşusu kolay kazanılır, bu koşu ile birlikte G1 Başbakanlık koşusu ve bir ilk gerçekleşir.

Ribella, Inspector, Salvatore gibi önemli isimler arasında Salvatore ve Kurtiniadis ikilisi mükemmel bir mücadeleye girer.

2.00,44 bitiriş derecesi ile koşu at başı olarak sonuçlanır.Mükemmel mücadelenin kazananı yoktur ve birinciyi fotofinish bile ayıramaz.

G1 Fatih Sultan Mehmet koşusunda bir burun ucu ile Sabırlı’ya geçilir, Ent.Topkapı koşusunda 3 yabancı iştirakçi ilk 3 sıralamayı oluştururken, Kurtiniadis tabelayı tamamlayan isimdir.

G3 Marmara koşusunu uzak fark ile kazanır, G2 Osmangazi koşusundaki sürpriz ikincilik ile yılı kapatır.

2009 yılına Dünya Vet.Hek Günü, G3 Vehbi Koç koşularını kazanarak başlar, isimsiz G1 de Sabırlı ardında ikincilikte kalır, G1 Başbakanlık koşusunda Inspector’e geçilir.

G1 Fatih Sultan Mehmet koşusunda bu kez fotoda gülen taraf olmuştur, şampiyon rakibi Sabırlıyı mağlup ederek birinciliğe uzanır.

G3 Marmara, G2 Osmangazi yıl içindeki diğer iki galibiyetidir. Sentetik kum pistteki G1 Byerley Turk koşusunu fotoda Dervişağa’ya kaybeder.

2010 yılı bu safkan için altın bir yıl olmuştur diyebiliriz

safkan 2010 yılında
  • İstanbul Belediye başkanlığı koşusu
  • Adnan Menderes koşusu,
  • İsmet İnönü koşusu
  • G1 Haliç koşusu
birinciliklerini elde etmiştir.

Kurtiniadis son startını 30 ekim 2011 tarihinde  almış ve koşuyu kazanarak 8 yaşında pistlere veda etmiştir.

Katılmış olduğu 58 koşudan, 22 birincilik elde ederek büyük bir başarı yakalamış ve bu koşularda sadece 3 kez tabela dışı kalmıştır.

Bu safkan yakaladığı başarıların büyük bir bölümünü Selim Kaya ile koşarken elde etmiştir.Ayrıca Mehmet Kaya ve Yalçın Akağaç ile de önemli birincilikleri bulunmaktadır.

önemli zaferleri
  • 4 Grup 1
  • 6 Grup 2
  • 8 Grup 3 
  • 1 A 3 
yarış neticeleri

(3211322112311221352125214112412112214112211113273335376321)

Kurtiniadis resimleri





Sabırlı'yı geçiyor
Paylaş :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : At Yarışı | Blogger | Altılı Ganyan Tahminleri At yarışı ülkemizin en çok oynanan şans oyunularından biridir.Aynı zamanda at yarışı tahminleri,seyis,antrenör,jokey vb. konularda pekçok kişinin çalıştığı 60 bin civarında insana iş alanı yaratan dev bir sektördür.Spy X ve bendenizin tahminlerini bu blogda bulabilirsiniz İyi şanslar 2008@mmk kullanılan içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz,kullanılan videolar Youtube.com dan alınmaktadır ve herhangi bir telif hakkı içermemektedir...At yarışı tahminleri kişisel yorumlarımızdır at yarışı oynamaya teşvik söz konusu değildir veya tutması garanti değildir.Yorumları değerlendirip at yarışı oynamak sizin tercihinizdir.Altılı ganyan en eski şans oyunlarından biridir ve binlerce kişiye iş imkanı sağlamaktadır. © 2013. At Yarışı Tahminleri - Altılı Ganyan Tahminleri - Yapan at yarışı mmk