Son Eklenenler

1 aralık 2013 İzmir at yarışı tahminleri


1.Koşu: Günün ilk koşusunda son koşusunda çim pistte ikinci olan OĞLUM MELİH(4) artan formuyla favorimizdir. ESCAPE TO VICTORY(1) ve CORITIBA(5) en yakın rakipleridir. LIEBHER(2) sürpriz şansına sahiptir.

2.Koşu: Altılı ganyanın ilk ayağında kum pistteki son koşusunu kazanan SABRİHAN(5) iyi form durumu ile kazanmaya yakındır. KARAMÜRSEL(3) en ciddi rakibidir. KIŞLALI(9) ve RAZYANA(4) sonraki ihtimallerdir.

3.Koşu: Son koşusunda kum pistte üçüncü olan TEAR DROP(11) öncelikle değerlendirilmelidir. DÖNÜM NOKTASI(3) ve WINNER SIRCLE(12) en yakın rakipleridir. BLUE LIFE(7) sürpriz şansına sahiptir.

4.Koşu: Kum pistteki son koşusunu kazanan ARBOND(4) iyi form durumu ile kazanabilir. MADIBA(3) ve YİĞİT OĞLUM(10) en yakın rakipleridir. GOLD TO GOLD(2) sürprizde değerlendirilebilir.

5.Koşu: Çim pistteki son koşusunda üçüncü olan SEKVENS(11) iyi form durumu ile favorimizdir. FERNANDES(2) en güçlü rakibidir. WOLFRAM(12) ve SABIRLIBEY(4) sonraki ihtimallerdir.

6.Koşu: Aynı pist ve mesafedeki son koşusundan ikinci olarak ayrılan ŞAHŞAMİL(6) gelişen formuyla koşunun en şanslı ismidir. SERTBOĞAÇ(4) ve YETİŞ(5) ihmal edilmemelidir. ATEŞCAN(8) sürpriz şansına sahiptir.

7.Koşu: Günün son koşusunda kum pistte start aldığı son koşusunda üçüncü olan PHOSPHOROS(3) iyi form durumu ile favorimizdir. BULBASAUR(5) ve AKTAŞ(10) en yakın rakipleridir. CURE NOTICE(13) sürprizde değerlendirilebilir.

Adana at yarışı yorumları 30 kasım 2013

30 kasım adana yarışları
birinci ayak;

Son koşusunu kazanan 2 numaralı My Pegasus ve bu safkanın arkasında ikincilik elde eden 8 numaralı Doctor Socrates eşit şans verdiğim safkanlar.

Halis Karataş'ın bineceği 1 numaralı Blue Eagle ve 3 numaralı Padri Padre bu iki safkanın eksik koşması halinde devreye girebileceklerini düşündüğüm safkanlar...

ikinci ayak;

2 yaşlı ingiliz safkanlarının katılacağı maiden mücadelede yarış hayatının ilk koşusunu beşinci bitiren ve iyi bir görüntü veren 13 numaralı Tabu artan tecrübesi ile dişine göre rakiplerini geçecektir.

Tahmini zor Adana programının en güvenilir ismi olduğunu düşünüyorum ve banko olarak öneriyorum.

üçüncü ayak;

Günün en önemli koşularından biri olan Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü koşusunda birbirinden zorlu rakipler ile uzun dönemdir mücadele etmeye çalışan 3 numaralı Sanzatu uygun grupta Halis Karataş ile yüksek şansa sahip.

2013 Cumhurbaşkanlığı koşusunda çok iyi bir beşincilik elde edip yarışseverleri şaşırtan 9 numaralı Kemalhan o koşusunu tekrarlarsa kazanır diye düşünüyorum.

Bu iki safkanın dışında sevdiği pist ve mesafede koşacak olan 11 numaralı Blue Beads ve etkili sprintini zamanında atabilirse 8 numaralı Fire Mambo daha sonraki ihtimaller.

dördüncü ayak;

Günün bir diğer önemli mücadelesin olan Umutbey koşusunda Halis Karataş'ın tercihi ile kaliteli safkan 2 numaralı Derhadır yüksek şans verdiğim isim.

Son koşusunu kazanarak kazanamama hastalığını da yendiğini düşündüğümden Derhadır'ın bu grubu rahat geçeceğini düşünüyorum.

Fakat bu yarışın temposunun yüksek olacağını düşündüğümden eküri avantajı ile 3 numaralı Fenerlican ve bu senenin en başarılı safkanlarından biri olan 1 numaralı GümbürGümbür isimli safkanları da kuponlara ekmekte fayda var.

Bu yarışta bombayı kısa sprinti ile 13 numaralı İnanlıoğlu patlatabilir aman DİKKAT.

beşinci ayak;

Bölünen maiden'ın ikinci ayağında 1 numaralı Aslan Star ve 7 numaralı Total Score eşit şans tanıdığım isimler.

4 numarlaı Keremin Atı ve 10 numaralı Capannelle daha sonraki ihtimaller diye düşünüyorum.Bu dört safkanı ayrım yapmadan kuponlara eklemenizi öneriyorum.

altıncı ayak;

Günün en zor koşularından biri olduğunu düşündüğüm altılı ganyanun son ayağına fazla at yazmakta fayda olacağını düşünüyorum.

Sırasıyla 4 numaralı Kubatoğlu,3 numaralı Sırkale,8 numaralı Win River,14 numaralı Pastacı ve 5 numaralı Seymenağa ayrım yapmadan yazmanızı önereceğim isimler.

30 kasım altılı kuponum;

1.ayak; 2,8,1,3
2.ayak; 13
3.ayak; 3,9,11,8
4.ayak; 2,3,1,13
5.ayak; 1,7,4,10
6.ayak; 4,3,8,14,5

İstanbul Altılı tahmin 30 kasım cumartesi

1.AYAK: 

57 kilo ile yine bu rakipler arasında mücadele verdiği son 2100 metrelik kum koşusunu yakın aralarla 4.cü tamamlayan ve sonrasında yaptığı hazırlıklarında pırıl pırıl görünen Yanlış Anlama, koruduğu güzel durumu ve koşu içerisindeki ciddi rakipleriyle arasındaki kilo farkını en iyi şekilde lehine çevirmeye çalışacaktır.

İzmir’de umduğunu bulamayan ve bu kez şansını İstanbul pistinde deneyecek olan Delifişek’in daha önce bu pist ve mesafede 2.04.84 gibi bu grup için çok iyi sayılabilecek bir dereceye sahip bulunduğunu altını çizerek belirtmek isterim.

Kendisini 2.kez tercihleyen jokeyi Mehmet Kaya idaresinde kesinlikle ihmal edilmemesi taraftarıyım.

Pist ve mesafe ayırt etmeksizin iştirak ettiği son koşularında birbirinden başarılı sonuçlar ortaya koyarak üstün bir performans sergileyen Ercihanhan, aynı titizlikle hazırlandığı bu yarışında da söz sahibi olacaktır. Sürpriz arayanlar ise; aşama içerisindeki Hamza Bin Davut ve ciddi hazırlanan Baba Kartal ikilisini değerlendirebilirler.

2.AYAK: 

Süratli isimlerin bir araya gelmesi ve bu haftaki hazırlıkları olumlu Bolkarkızı, kantarmasını iyi okuyan aprantisi idaresinde beklenilenin üstünde bir yarış çıkarabilir.

Bursa ve İzmir’de katıldığı son koşularıyla yeni yeni kendine gelmeye başladığını gözlemlediğim Altınipek, bilinen üstün süratiyle bir beyaz bayrak ayna yarışı gerçekleştirebilir.

Üst üste kazandığı son yarışlarıyla göz kamaştıran Akıllı Kız, adeta bütünleştiği jokeyi idaresinde birinciliklerine bir yenisini eklemeye çalışacak.

Gücü nispetinde etkili koşabilen, sentetik pistte sadece bir kez koşan ve bu yarışını da çok kolay kazandığını özellikle belirtmek istediğim Korkut Ceylanı, formda ekürisi Korkut Şıvga ile birlikte üst sıralardaki yerini alacaklardır.

Formunu geliştiren Hırçınkaya ve kısa aranan kendisine iyi geldiğini gözlemlediğim İpekela hata kollarlar.

3.AYAK:

Koşunun tüm yükünü çektiği son 1300 metrelik kum koşusunda düzlükten sonra dışından kolay gelen güçlü rakibi Manoush’a kolay kolay teslim olmayarak rakibinin 1.5 boy gerisinde 1.18.51’lik derecesiyle parlak bir 2.lik sergilediğini gördüğüm Beyaz Bulut’un 100 metre daha kısalan bu mesafede bir solukta bitirebileceğini düşünüyorum.

Büyük bir hayal kırıklığı yarattığı son koşusunu göz önünde bulundurmadığım ve bu haftaki hazırlıklarında çok değiştiğini belirtmek istediğim Hattuşaş’ın bu kez kendisini affettirmeye çalışacaktır.

Birbirinden başarılı ilk üç koşusu ve kendisini özellikle tercihleyen pilotu idaresinde Çalışkan, yatkın olduğu pist ve mesafede yine adından bahsettirecektir.

4.AYAK:

İzmir’de ağır çimde katıldığı son 1300 metre mesafeli çim yarışında koşunun ağır favorisi olan Gümbürgümbür’ü yakın takibe alan ve son 200’e kadar bu rakibini bir hayli sıkıştırmasına rağmen yetiştiremeyerek 1.5 boy geride başarılı bir 2.lik sergileyen Canyiğit’in bir o kadar da etkili ismi geride bıraktığı kesinlikle unutulmamalı.

Koruduğu müthiş durumu ve ilk kez çıkacağı sentetik pistte rağmen bu tayın kazanması normal sonuç olacaktır. Yanına at yazmak isteyenler ise; sıkı bir hazırlık dönemi geçiren Tahire ve istikrar yakalayan Demir Reis ikilisini değerlendirmeli.

5.AYAK: 

Son haftalarda mükemmel bir form sıçraması gösteren Pentagon Force, ağır kilo ile katıldığı son yarışında fotoya yakın bariyer dibinden yaptığı müthiş sprintiyle kazanmayı bilen Hop Hop, formunda önemli derecede gelişmeler olan Marshmallow ve süratli isimlerin bir araya gelmesi şansını yine yükselten Turkish Treasure rakiplerine nazaran çok daha şanslı durumdalar.

Kazandığı koşusunun bir tesadüf olmadığını hazırlıklarında bir kez daha kanıtlayan Snowango, ekürisi Sierre Blanca’nın da yardıma ile üst sıraları zorlamaya çalışacaktır. İdmanlarından çok farklı koşabilen Rodoplu, inatçı karakteriyle gözden uzak tutulmamalı.

Aceleci davrandığı son koşusunu az farkla kaybeden Robinho, aynı hataya düşmeyerek biraz daha sabırlı olması halinde ekibinin yüzünü güldürebilir.

Eski günlerine dönme yolundaki Green Baron ise sürpriz şansına sahip.

6.AYAK:

Bu mesafedeki son koşusunda binicisinin atına olduğundan fazla güvenerek gereksiz yere aşırı beklemesi ve düzlükte 10.durumda iken en dış kulvardan yaptığı müthiş ataklarının ancak kendisine 1.23.91’lik derecesiyle 2.lik getirdiğini gördüğüm Maravilla’nın aynı hataya düşmeyerek biraz daha önlere yakın gitmesi halinde kazanması normal sonuç olacaktır.

Güzel bir hazırlık dönemi geçiren Bermuda, sürekli formunu yükseğe taşıyan Princess Ada, kazandığı koşusundaki güzel formunu koruyan Chachkova ve başarılı son 2.liğiyle İpek Ay dörtlüsü favorinin beklenileni verememesi halinde devreye girmeye çalışacaktır

30 kasım 2013 İstanbul At yarışı tahminleri

30 kasım istanbul programı
birinci ayak;

Son koşusunu 2100 kum pistte 60 kilo ile fotoda da olsa kazanmayı başaran 1 numaralı Ercihanhan azalan kilosu ve devam eden formu ile favorim.

Her ne kadar kendisinden beklenenleri sahaya yansıtamasa da Gökhan Gökçe ile ters bir performans beklediğim 6 numaralı Riri ile Ercihanhan'ın kazandığı koşuyu küçük farklarla kazanan 7 kilo azalan kilosu ile 9 numaralı Yanlış Anlama bu yarışta söz sahibi olacağını düşündüğüm safkanlar.

4 numaralı Hamza Bin Davut idmanlarında iyi dereceler yaparken görüntüsü ile dikkat çekti sürpriz yapabilir DİKKAT.

ikinci ayak;

Son iki koşusunda biri çim biri de kum pist olmak üzere iki koşu kazanan ancak kum pistte daha iyi koştuğunu gözlemlediğim 3 numaralı Akıllı Kız ve bu aralar çok iyi durumda olan eküri avantajı ile 4 numaralı Korkut Şıvga eşit şans tanıdığım safkanlar.

Bu iki safkanın dışına çıktığı anda büyük sürprizlere hazırlıklı olmak lazım...

Benim sürpriz şansı verdiğim isimler 12 numaralı Fosfor,6 numaralı Hırçınkaya ve 11 numaralı Ayyüce....

üçüncü ayak;

Yarış hayatında koştuğu 3 koşudan iki ikincilik bir de birincilik çıkaran,son koşusunda Suharry isimli safkanın mükemmel koşması sonunda 4 boyla ikinci kalan 3 numaralı Çalışkan kendisini tanıyan jokeyi Sadettin Boyraz ile fotoyu önde geçecektir diye düşünüyorum.

Günün ilk bankosu olacağını ve bu grubu rahat geçeceği kanaatindeyim...

dördüncü ayak;

Arka arkaya iki birincilik elde ederken deyim yerindeyse tırnağının ucunda olan 5 numaralı Zirenkkaya devam eden formu ile geride bıraktığı birçok rakibini yine geçecektir.

Günün ikinci bankosu olarak bu safkanı öneriyorum.

beşinci ayak;

Günün en önemli yarışı olan Beykoz Koşusunda 7 numaralı LADY KENTUCKY ve 8 numaralı MARSHMALLOW bir önceki koşunun rövanşına çıkıyorlar.

bu iki safkanın yüksek şans verileceği koşuda sürpriz aramak mantıklı bir tercih olacaktır.

Eküri avantajı ile 5 numaralı Snowango,son koşusunda Hernando Beyi gibi bir safkanı geçme başarısı gösteren 1 numaralı Pentagon Force ve ters bir safkan olan 9 numaralı Robinho ihmale gelmeyecek isimler olacaklardır.

altıncı ayak;

İki koşu kazandıktan sonra katıldığı mücadeleyi burun farkıyla Elvis'e kaybedip üçte üç yapamayan 1 numaralı Maravilla,son koşusunu kazanıp yarışseverleri sevindiren 3 Chachkova ve Maravilla'nın arkasında ikincilikleri olan 4 numaralı İpek Ay eşit şans verdiğim safkanlar.

Mehmet Kaya'nın tercih ettiği 2 numaralı Bermuda ve 6 numaralı Bella Cosa bu safkanların eksik koşması halinde devreye gireceklerdir.

30 kasım altılı kuponum;

1.ayak; 1,6,9,4
2.ayak; 3,4,12,6,11
3.ayak; 3
4.ayak; 5
5.ayak; 7,8,5,1,9
6.ayak; 1,2,4,2,6

kupon bedeli ; 25 TL

Kocaeli yarışları yine ertelendi


Daha önce yapılması gereken ancak hipodrom yetişmediği için ertelen Kocaeli hipodromundaki yarışlar yine ertelendi.

Yarışseverlere 3 aralık salı günü başlayacağı açıklanan yarışlar pist yetişmediği için 17 aralık salı gününe ertelendi.

Bu konu ile ilgili Tjk'nın açıklaması;

Yüksek Komiserler Kurulu kararı gereğince; 3 Aralık 2013 Salı günü başlatılması planlanan Kocaeli Kartepe Hipodromu yarışları, hipodromda devam eden tadilat çalışmaları nedeniyle 17 Aralık 2013 Salı günü başlayacaktır.

Bu nedenle, 3 Aralık 2013 yarış gününe ait kayıt ücretleri ilgili hipodrom muhasebeleri tarafından at ilgililerine iade edilecektir.

29 kasım cuma Güney Afrika Greyville tahminleri


29 kasım 2013 tarihinde Güney Afrika'nın Greyville hipodromunda koşulacak yarış programı 8 koşuda oluşuyor.

Bu koşular saat 16:50 de start alacak ; altılı ganyan ise 18:00 da başlayacak.

Altılı Ganyan ile birlikte; yedili plase, beşli, dörtlü ve üçlülü ganyan da oynanabilecek.(birim fiyat 3 kuruş)

29 kasım 2013 cuma Güney Afrika Greyville erken bahis oranları;

FAVORİPLASESÜRPRİZ
1.KOŞU6-1011-912-1
2.KOŞU7-101-34-8-9
3.KOŞU11-79-110-6
4.KOŞU102-46-3-8
5.KOŞU1-27-128-9-3
6.KOŞU3-45-2-16-8-9
7.KOŞU12-54-3
8.KOŞU8-91-10-711-6-3

(tablo tjk'dan alıntıdır)

29 kasım 2013 cuma Bursa tahminleri

29 kasım bursa yarışları
29 kasım 2013 cuma günü Bursa Osmangazi hipodromunda düzenlenecek yarış programı 9 koşudan oluşuyor.

Bu koşular saat 12:00 da start alırken altılı ganyan da 13:30 da başlayacak.

Bursa altılı yorumları ; (Kikkilu banko)

birinci ayak;

8 numaralı Gülcihan,9 numaralı Pi Angel ve 10 numaralı Princess Sonia arasındaki çok güzel bir mücadele olacağını düşünüyorum.

Bu ayak için bu üç safkan yeterli olacaktır.

ikinci ayak;

Çim pistteki koştuğu koşulardan sonra iki kum pist yarışında tabelada yerini alan 4 numaralı Princess Süreyya ve son koşusunuda yarış içinde sıkıntı yaşayıp çok kötü bir derece alan 1 numaralı Moonshine Coral eşit şans verdiğim isimler.

Bu iki safkan dışında 7 numaralı Tinno ve 5 numaralı Exslusive sürpriz yapabilirler dikkat.

üçüncü ayak;

Kum pisti çok seven ve yağmurlu havalarda bir başka koşan 1 numaralı Kikkulu Bursa yarış programının bankosu olacaktır.

dördüncü ayak;

Son koşusunu uzak farkla kazanarak maiden dan çıkan 3 numaralı Çiftçi Kızı ve istikrarlı yarışları ile dikkat çeken 1 numaralı Art Düşes ayrım yapılmadan kuponlara yazmanızı önereceğim isimler.

Bu iki safkan kötü koşarsa diğer bütün atların geliri var...

beşinci ayak;

2 yaşlı ingiliz atlarının katılacağı maiden mücadelede 8 numaralı Lady Miniko,eküri avantajı ile 2 numaralı Dorukcan ve 9 numaralı Miss Tulip arasındaki mücadele birinciyi belirleyecektir.

Bu koşu için bu safkanların yeterli olacağını düşünüyorum.

altıncı ayak;

Bursa'da start aldığı üç yarışını da 1800 metre kum pistte kazanma başarısını gösteren,son koşusunda ise ankara pistini ve 2000 metreyi yadırgayıp üçüncü olan 3 numaralı Sly Belle muhteşem olduğu pistte Erhan Yavuz ile yüksek şansa sahip.

Zaman zaman çok ters performanslar gösterip saman alevi gibi parlayıp sönen 2 numaralı Midas Touch yine ter köşe yapabilir ihmal etmemek lazım.

Son beş koşusundaki tek birinciliği 1700 kum pistte kazanan 8 numaralı Silver Plane ve 5 numaralı istikrarlı safkan Eudemos etkili yarış beklediğim diğer isimler.

Yarış hayatının ilk koşusunu fazla sıkılmadan dokuzuncu bitiren 13 numaralı Ergentay artan tecrübesi ile bombayı patlatırsa şaşırmam....

29 kasım bursa altılı kuponum;

1.ayak; 8,9,10
2.ayak; 4,1,7,5
3.ayak; 1
4.ayak; 3,1
5.ayak; 8,2,9
6.ayak; 3,2,8,5,13

kupon bedeli ; 18 TL

29 Kasım Bursa altılı ganyan tahminleri

29 kasım bursa yarış programı
birinci ayak;

Yarış hayatının ilk koşusunu üçüncü bitiren Pi Angel artan tecrübesi ile favorim.7 numaralı Dasara kum piste yatkınlığı ile favorinin en ciddi rakibi olacaktır.

Bayramoğlu bu iki safkanın hatasını kollayacaktır.

ikinci ayak;

Son koşusunu ölçü almadığım MOONSHINE CORAL bu grubun üstünde bir kaliteye sahip olduğundan koşuyu kazanıp birincilik serisine devam edecektir.

Banko olarak öneriyorum.

üçüncü ayak;

Son koşusunu kazanırken çok iyi gözüken Adımnur devam eden formu ile öncelikli şans verdiğim safkan.

Kikkilu,Göreme,Destan Yazan bu yarışta etkili olacaklardır.Bu dört safkanı ihmal etmeden kuponlara yazın.

dördüncü ayak;

8 safkanın katıldığı yarışta birbirine denk güçlerin savaşına tanık olacağınız.Bu nedenle de ben ayrım yapmadan bütün safkanları yazmanızı öneriyorum.

Altılı ganyan bu ayaktan para yapacaktır kapatmayacaksanız da fazla at yazın.

beşinci ayak;

Lady Miniko başarılı yarışlarının ardından çim pistte kötü koşup hayal kırıklığı yaratsa da kum pistte ne denli farklı koştuğunu son koşusu ile gösterdi.

Bu nedenle de bu safkanın denk grupta özlediği birinciliği ulaşacağını düşünüyorum.

altıncı ayak;

Bu koşu için fazla yoruma gerek yok Sly Belle,Prodom,Silver Plane,Midas Touch,Eudemos,Last Dragon ayrım yapılmadan yazılması gereken kaliteli isimler...

İzmir 6'lı ganyan tahmini 28 kasım 2013


1.Ayak: Bursa'da kazandığı koşu ile moral bulan formda isim SEZGİNŞAH bir kez daha fotoyu önde geçmeye oldukça yakın görünüyor. Son yarışlarında istediği sonuçları elde edememesine rağmen yavaş yavaş kendine gelmeye başlayan KAMBER, bu grup için tatminkar sonuçlar elde eden ERTANBEY ve kazandığı yarışının ardından hazırlıklarını aksatmadan sürdüren eküri avantajlı ONURSOY favorinin en küçük bir hatasını affetmezler.

2.Ayak: Start aldığı üç koşuda da son derece başarılı performans ortaya koyan ve yarış hazırlıklarında da son derece canlı görünen TROPICAL THUNDER favorim. Her iki pistte de etkili koşan istikrarlı isim BALOUCAT favorinin en ciddi rakibidir. Ankara pistinde tatminkar sonuçlar elde ettikten sonra idmanlarında daha da iyi Duruma geldiğini gözler önüne seren UTKUNŞAH, son koşusundan birincilikle ayrılan formda isim LESNİ VESMİR ve İstanbul'da tatminkar yarışlar koştuktan sonra tekrar İzmir'e dönen yetenekli kısrak SİBELSU daha sonra değerlendirilmeye alınmalıdır.

3.Ayak: Birbirlerine oldukça denk güçteki isimlerin bir araya geldiği bu koşuda OBRASEL, AKANTAY, OVA, ENDEKS, ÖZÇETİN ve ESEDAYI ayırım yapılmadan kuponlarda bulundurulması gereken safkanlardır.

4.Ayak: Form ve performans olarak rakiplerinden bir adım önde olduklarını düşündüğüm kısraklar ASLIGİBİ, İKRAN ve SPRING RAIN arasında geçmesini beklediğim zevkli ve çekişmeli birincilik mücadelesi koşunun galibini belirleyecektir.

5.Ayak: Beklenilenin altında performans sergilediği son koşusunu ölçü almadığım ve süper bir galop yaparak hazırlıklarını tamamlayan ALPKAN eküri avantajı ile kazanmaya oldukça yakın görünüyor. Bu safkanın beklenen yarışını yapamaması durumunda, artık kazanacak kıvama geldiğini gözlemlediğim ORKUNBEY, lehine pist ve mesafede start alan formda isim YAVUZSOY, uyumlu aprantisi ile USTA ve bu aralar bir patlama beklediğim BAŞEFENDİ sırası ile devreye girebilirler.

6.Ayak: Son koşularında elde ettiği sonuçlar ile beğenimi kazanan ve idman pistinde de ormunu muhafaza ettiğini gözlemlediğim FESTINA LENTE'yi müsait rakipler ile start alacağı bu koşuda altılı ganyan kuponlarınıza günün en sağlam bankosu olarak yazabilirsiniz.

İzmir At yarışı tahminleri 28 kasım 2013

28 kasım 2013 perşembe yarış programı
28 kasım 2013 perşembe günü İzmir Şirinyer hipodromunda koşulacak yarış programı 6 koşudan oluşuyor.

Altılı ganyan saat 18:00 da başlayacak.

İzmir at yarışı yorumları 28 kasım perşembe (Aslı Gibi Banko)

birinci ayak;

Zaman zaman ters koşular çıkaran safkanların mücadelesi her türlü sonuca açık bir yarış gibi gözüktüğünden ilk ayağa fazla at yazmakta fayda var.

Benim sıralamam eküri avantajı ile 3 numaralı Onursoy,arka arkaya kum pistte iki başarılı koşu çıkaran 10 numaralı Ertanbey,4 numaralı Sezginşah ve 7 numaralı Kamber...

Bu koşuda bomba patlarsa idmanların toparlanma emareleri taşıyan dereceler yapan 6 numaralı Arzukız yapar kanaatindeyim.

ikinci ayak;

İzmir'de start aldığı son iki koşusunu 1300 çim pistte kazanan 5 numaralı Tropical Storm kendisini tanıyan jokeyi ile sevdiği mesafede favorim.

kariyerinde Grup mücadeleler de koşan 12 numaralı Sibel Su uygun grupta kendine şans yaratabilir ihmal etmemek gerekiyor.

6 numaralı Utkunşah ve 13 numaralı Spectacular Girl daha sonraki ihtimaller.

üçüncü ayak;

Günün önemli koşularından biri olan Kırağaç koşusunda,son koşusunda start girişinde büyük sıkıntı yaşayan buna rağmen koşuyu ikinci bitirmeyi başaran 4 numaralı Kobra Sel koşu kum pistte olsa günün bankosu olurdu.

Ancak yarışın çim pistte olması nedeniyle 3 numaralı Esedayı ve 10 numaralı Endesk bu pistteki performansları ile etkili olacak safkanlar kuponlara da yazmanızı öneriyorum.

dördüncü ayak;

Son koşusunu az farkla ikinci bitiren ve sevdiği mesafede usta jokeyi ile koşuya katılacak olan 3 numaralı Aslı Gibi günün bankosu olacaktır.

beşinci ayak;

Günün en karışık koşularından biri olduğunu düşündüğüm bu yarışta sıralamam eküri avantajı ile 6 numaralı Sevdakar,5 numaralı Usta,9 numaralı Cuci,4 numaralı Orkunbey ve 12 numaralı Soku.

Bu safkanların ayrım yapılmadan kuponlara yazılması gerektiğini düşünüyorum.

altıncı ayak;

3 numaralı Najavo Best sonunda beklenilen birinciliği elde ederek dikkat çekti bu yarışta da iddialı olacağını düşünüyorum.

Bu safkanın en ciddi rakipleri 8 numaralı Festina Lante ve son koşusunu ölçü almadığım 5 numaralı Summer Love olacaklardır.

koşunun sürprizini 14 numaralı SOPHISTICATED yapabilir dikkat.

28 kasım izmir altılı kuponum;

1.ayak; 3,10,4,7,6
2.ayak; 5,12,6,13
3.ayak; 4,3,10
4.ayak; 3
5.ayak; 6,5,9,4,12
6.ayak; 3,8,5,14

28 kasım diyarbakır at yarışı tahminleri

28 kasım diyarbakır yarış programı
birinci ayak;

Son koşusunu ölçü almadığım 5 numaralı Golden Castle ve 8 numaralı Wind rose eşit şans tanıdığım isimler.

3 numaralı Generoso ve 1 numaralı Balerina etkili yarış beklediğim safkanlar

ikinci ayak;

6 numaralı Always Delfina'nın uzun süredir devam eden birincilik hasretine bu koşu ile son vereceğini düşünüyorum ve banko olarak öneriyorum.

üçüncü ayak;

1 numaralı uçarlım,2 numaralı Cadaloz ve 3 numaralı Miraybatur arasındaki mücadele birinciyi belirleyecektir.

dördüncü ayak;

7 ingiliz safkanının katıldığı bu ayağı kaparatmanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum.Koşuya katılan her safkanın birincilik şansı olduğunu kanaatindeyim.

beşinci ayak;

Bu aralar rakip tanımayan ve son iki koşusunu uzak farklarla kazanma başarısı gösteren 10 numaralı Georgeofthejungle yüksek şans verdiğim isim.

son koşusunu ölçü almadığım 3 numaralı Kartalbey bu safkanın en sert rakibi olacaktır.

11 numaralı Motas ve 4 numaralı Joyeux daha sonraki ihtimaller.

altıncı ayak;

Kum pistte iyi performanslar gösteren 3 numaralı Sihirim ve son beşinciliğini beğendiğim 6 numaralı Kökmeninoğlu eşit şans verdiğim safkanlar.

Son koşusunu ölçü almadığım ve bir patlama beklediğim 5 numaralı Tumbul Adnan bu safkanların ciddi rakibi olacaktır.

Kazandığı koşunun ardından arka arkaya boş koşan 4 numaralı Ertekin yine büyük bir sürpriz yapıp yarışseverleri üzebilir dikkat.

28 kasım altılı kuponum;

1.ayak; 5,8,3,1
2.ayak; 6
3.ayak; 1,2,3
4.ayak; H
5.ayak; 10,3,4,11
6.ayak; 3,6,5,4

27 kasım İngiltere Kempton Park tahminleri


1.AYAK: 

3 ve yukarı yaşlı safkanların bölünen handikapının ilk kısmında, son koşularında bekleneni verememişse de sürekli daha ciddi rakiplerle mücadelede UNMOOTHAJ (7) çıkış yapabileceği bir yarış buldu.

Son sekizinciliğinde dahi fotoya kadar mücadeleden kopmayan safkan uygun rakipler yanında en şanslı isimdir. Gruba baktığımızda son koşularında kazanıra dahi girememiş safkanların çokluğu hemen göze çarpıyor ve bu yüzden UNMOOTHAJ riske edilerek "tek" yazılabilir.

Riske girmek istemeyenler formda olmalarından dolayı BOBS HER UNCLE (6), WHINGING WILLIE (5) ve pist ve mesafeyi seven MOUNTAIN RANGE (4)'ı değerlendirebilirler.

2.AYAK: 

Bölünen handikapın ikinci kısmında ise son yarışı hayli tatminkar olan THANKYOU VERY MUCH (10) ve uzun aradan sonra koşu gören STORM (7) ikilisi başta olmak üzere SPRING TONIC (3), MR LANDO (8), ARASHI (1), SHIRATAKI (5) ve ENRICHING (4) ayrımsız kuponlarda bulunmalı.

3.AYAK: 

2 yaşlı tayların maiden mücadelesinde son koşusunu ölçü almadığım NOVA CHAMP (6)'ın uygun rakipleri yanında hak ettiği galibiyete bu kez ulaşacağını düşünüyorum.

4.AYAK:

Listed sınıfta günün en zevkli yarışını izleyeceğiz ve FATTSOTA (2) ile BANOFFEE (6) arasında kıyasıya bir mücadele olacak gibi. Tecrübe eksikliğine rağmen koştuğu yarışlarında iyi bir isim olduğunu gösteren MODERNSTONE (7) güçlü sprint yapabilen bir isim. Bu özelliğinden dolayı ilk kez koşacağı Kempton pistine uyum sağlamasını beklediğim kısrak güçlü rakiplerini zor da olsa geçebilir.

5.AYAK: 

Vasatı aşamamış safkanların maiden mücadelesinde uzun aradan sonra iki yarış gören TARQUIN (1)' in özellikle son yarışı hayli tatminkar ve bu grupta kazanmaya oldukça yakın. Uygun rakipler yanında koşacak bir diğer isimde WANDSWORTH (6). Bu iki safkan arasındaki mücadeleden koşunun galibinin çıkmasını bekliyorum.

6.AYAK: 

Class 2 düzeydeki kısa mesafeli sürat koşusunda LANCELOT DU LAC (2), TIDDLIWINKS (1), PCTURE DEALER (7), ATHENIAN (8) ilk önce düşünülmesi gereken safkanlar olsalar da diğer safkanlarında sürpriz şanslarının olduğunu düşünüyorum. İmkanı olanlarca bu ayak kapatılmalıdır.

İstanbul at yarışı yorumları 27 kasım 2013

27 kasım 2013 istanbul yarışları
27 kasım 2013 çarşamba günü İstanbul Veliefendi hipodromunda düzenlenecek yarış programı 9 koşudan oluşuyor.

Programdaki koşular saat 13:30 da start alırken,altılı ganyan saat 15:00 de başlayacak.

Oldukça kalabalık koşuların olduğu program tahmini zor koşulardan oluşuyor.

27 kasım istanbul at yarışı yorumları; (Mara Despina tek olur)

birinci ayak;

Son yarışında Taksim koşusunu üçüncü bitiren ve dikkat çeken 4 numaralı KoyraMert Ahmet Çelik ile büyük şansa sahip olduğunu düşünüyorum.

Bu safkan eksik koşarsa ya da sık koşmaktan etkilenirse potansiyelini yarışlara yansıtmakta zorluk çeken 1 numaralı Halisbey ve boş kilosu ile 2 numaralı Sevimli devreye girerler düşüncesindeyim.

Kaya ekürisi atları ne zaman koşsa yazmayınca insan rahatsız oluyor bu nedenle de ne zaman nasıl koşacağı hiç belli olmayan eküri avantajı ile 6 numaralı Patronkaya'yı da kuponlara eklemekte fayda var.

ikinci ayak;

15 2 yaşlı ingiliz tayının katılacağı maiden mücadelede her ne kadar kum pistteki ilk ve tek koşusunu çok kötü koşsa da kalite olarak kendisinde aşağıdaki rakiplerinin yanında 2 numaralı Görki'ye yüksek şans tanıyorum.

Son koşusunu ikinci bitirirken güçlü rakipleri ile güzel bir mücadele gösteren 5 numaralı Nogay Tuğ kum pistteki başarılı performansı ile etkili olacağını düşündüğüm bir safkan.

Bu iki safkanın yarışı kazanamaması halinde işlerin karışacağını ve bütün safkanların şansı olduğunu düşünüyorum.

üçüncü ayak;

Sürekli oalrak birbirilerine rakip olan safkanların mücadelesinde son koşusunu sürpriz yaparak kazanan 10 numaralı Elvis kantarmasını iyi bilen jokeyi Özcan Yıldırım ile favorim.

9 numaralı Real Power usta jokeyi Halis Karataş'ın binmekte ısrar ettiği bir safkan olduğundan yarışı kazanabilir.

Herkesin de bildiği gibi Halis Karataş gücünü ve performansını beğenmediği safkanlara iki defa üst üste binmez bu nedenle de bu safkanı ihmal etmemek lazım.

Bu iki safkanın dışında her ne kadar kum pistte biraz eksik koşsa da 11 numaralı Dark Rain ve istikrarlı safkan 2 numaralı Royal Beauty önereceğim isimler.

Bir önceki yarışında çok güvendiğim ve tek olarak önerdiğim 15 numaralı Massai Mara'yı da bomba arayanlara önereceğim isimler.

dördüncü ayak;

6 nuamralı MARA DESPINA'nın son koşusundaki performansını muhteşem olarak nitelendiriyorum.

Son koşusunu sert grupta dördüncü bitiren safkanın bu koşusunun farkları yarım boy-boyun-boyun bitti kısacası kazanmış kadar koştu.

Bu nedenle de bu safkan uygunlaşan rakiplerinin yanında sihirbaz ile fotoyu önde geçmesini bekliyor ve banko olarak öneriyorum.

beşinci ayak;

Bölünen maiden'ın ikinci ayağında yarış hayatının ilk koşusunu çim pistte ikinci bitiren ve Mountain Cat yavrusu olduğu için kum pistte çok daha iyi koşacağını düşündüğüm 1 numaralı Big Cat favorim.

Bu safkanın bu yarışta sadece iki rakibi olacağını düşünüyorum.

bu safkanlar yarış hayatında katıldığı 8 koşudan sadece birinde tabela dışında kalan istikrarlı bir safkan olduğunu düşündüğüm 10 numaralı Divina Commedia ve yarış hayatına şartlı koşu ile başlayıp bu koşuyu ikinci bitiren 5 numaralı Lord Who...

altıncı ayak;

Günün en önemli koşusu olan Ihlamur Kasrı mücadelesinde yaşını başını almış huysuz bir safkan olsa da ne denli kaliteli olduğunu koştuğu her koşuda bize gösteren 2 numaralı Bayhan kendisini tanıyan jokeyi Selim Kaya ile favorim.

Bayhan'ın Vali Koşusunda çok sert grupta Rast'ın arkasında yaptığı ikincilik ile bu gruba hakim olabileceğini gösterdi.

Ancak mesafenin biraz kısalmasından etkilenebileceğini düşündüğümden bu safkanın yanında 7 numaralı Demre,10 numaralı Buz Deniz ve 6 numaralı BilgeKurt isimli safkanları yazmak mantıklı olacaktır.

27 kasım istanbul altılı kuponum;

1.ayak; 4,1,2,6
2.ayak; 2,5
3.ayak; 10,9,11,2,15
4.ayak; 6
5.ayak; 1,10,5
6.ayak; 2,10,7,6

kupon bedeli ; 24 TL

İstanbul dikkat edilecek öneriler

günün bankosu ; Mara Despina

günün sürprizi ; Patronkaya

günün bombası ; Massai Mara

günün ikilisi ; Görki/Nogay Tuğ

günün çiftesi ; 2.koşu Radikal Star/El Ganador

1.üçlü ganyan tahmini ;

1.ayak; 7,13,11
2.ayak; 1
3.ayak; 2

kupon bedeli ; 50 misli 7,5 TL

27 kasım İstanbul altılı ganyan tahminleri


birinci ayak;

Son koşusunu ölçü almadığım kum piste yatkın orjini ile Sarıkamış ve Koyramert eşit şansa tanıdığım safkanlar.

Halisbey ve Kırkpınar ihmale gelmeyecek isimler...

ikinci ayak;

Sahtekar,Görki,Watanabe,Krijger ve Berkayhan ayrım yapılmadan kuponlara yazılmalıdır.

üçüncü ayak;

Elvis uzun süredir kazanma sorununu son beş koşusunda üç birincilik elde ederek halletti.Bu safkan özellikle Özcan Yıldırım ile çok iyi koşuyor bu nedenle de favorim.

Bu safkanın en sert rakipleri Real power ve Green Hawk olacaktır.

Bu koşunun sürprizini ise idmanlarında toparlanmış gözüken İrlanda Kartalı'ndan bekliyorum

dördüncü ayak;

Bu koşu 3 safkanın dışına çıkmayacaktır kanaatindeyim.

bu safkanlar 
  • La Santa Muerte
  • Mara Despina
  • Calliape

beşinci ayak;

Arka arlaya güzel performanslar sergilese de bir türlü özlediği birinciliğe ulaşamayan Divina Commedia'nın bu koşuyu kazanıp maiden dan çıkacağını düşünüyorum

Günün liman olabilecek tek safkanı olduğundan banko olarak öneriyorum

altıncı ayak;

Kariyeri boyunca 1400 metre kum pistteki tek birinciliğini 2007 yılında alan Bayhan bu koşuda mesafeden etkilenmezse bu rakiplerini geride bırakması lazım.

Fakat yaşı ilerlediği için temposu ve sprinti zayıflayan Bayhan'ın tek atılamayacağını düşünüyorum.

Bu nedenle de Bulut Reis,Batukan ve Buz Denizi isimli safkanları ihmal etmemek gerekiyor.

Alternatif tahmin;

İLK AYAK:

HALİSBEY, KIRKPINAR, takıntılı olduğum PATRONKAYA, KOYRAMERT, YESARİ ve SEVİMLİ kuponlarda mutlaka olması gereken safkanlar.

Küçük bütçeli kuponlara sanki bu beş isim yeterli olur gibi düşünüyorum. Yeterli olmayacağını düşünenler, bir iki at daha ilave etmeye kalkmasın, öyle yapacaklarına “Hepsi” yazıp ilk ayağı korkusuz seyretsin…

İKİNCİ AYAK:

Bizim çocuklara göre NOGAY TUĞ bu yarışın büyük favorisi ve hatta günün en sağlam bankosu… Koştuğu yarışların neredeyse tamamında ciddi şanssızlıklar yaşayan bu tayın bugün artık kazanacağına kesin gözüyle bakıyorlar… Ancak Engin kardeşim (Karataş) kendi antrene ettiği SAHTEKAR için bana çok iddialı şeyler söyledi…

Dolayısıyla bu iki tayı yani NOGAY TUĞ ve SAHTEKAR’ı ayırmadan kuponlarınıza öncelikle bir yazın

Sonrasında ise ilk iki yarışında üçüncü ve yedinci olan KARABEKMEZ, yine ilk iki yarışında beşincilikler elde eden LADY MORGANA ve çok daha iyi bir yerde bitirebileceği son yarışında dördüncülükle ayrılan MIA SWEET’i bütçeniz çerçevesinde kuponlarınızda bulundurmaya çalışın…

ÜÇÜNCÜ AYAK:

Altılı Ganyanın bana göre en zor ayaklarından biri olan bu koşu tam da karakolda bitecek bir mücadeleye sahne olacak

Dinçlikle çok iyi koşmasını beklediğim MYTHOGENIC ve çok iyi koştuğu son yarışına göre oldukça müsait bir sıklet ile start alacak olan DARK RAIN benim ilk sırada şans verdiğim isimler. ROYAL BEAUTY için çok iyi şeyler duydum.

Özellikle yarışın süratli gitmesi durumunda ahırı bu safkanın çok iyi koşacağını düşünüyormuş. BRAVE KNIGHT’ın ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Bir bakarsınız son 200’de en dış kulvarda tutuyor…!

GREEN HAWK’ın son yarışı dikkat çekici… İRLANDA KARTALI’nda muazzam gelişmeler var… Saydığım bu atlar mutlaka değerlendirin ama kendi tuttuğunuz safkanları da mümkün mertebe kuponunuza yazmaya çalışın… Dediğim gibi bu yarış çok zor…

DÖRDÜNCÜ AYAK:

Ben bu yarışın daha ziyade 3 safkan arasında geçmesini bekliyorum. Bu safkanlar; MARA DESPINA, CALLIAPE ve MY DAUGHTER…

Birlikte koştukları son yarışlarında yanılmıyorsam MARA DESPINA’yı sizlere tek önermiştim. 300’de gruba hakimiyetini hissettiren safkan o gün yarışın final metrelerini ilginç bir şekilde iyi koşmamış ve dördüncü olmuştu. Bugün Halis’in ısrarla bir kere daha binmiş olmasının verdiği güvenle bir kez daha bu safkanı başta önermek istiyorum.

Ancak Ebubekir (Sav) ağabeyin özene bezene ilgilendiği ve son yarışında nihayet buradaki safkanların pek çoğunu geride bırakarak fotoya attığı CALLIAPE en az MARA DESPINA kadar şanslı bir başka isim.

Kalite ve performans olarak bu iki safkandan geri kalır bir yanı olmayan MY DAUGHTER’ın da özellikle aprantisinin hatasız bir binişi ile bu iki safkana kafa tutabileceğine inanıyorum. Bu üç atın dışında şanslı olabilecek diğer safkanlar; LEAVE ME ALONE, LA SENTE MUERTE ve ESQUELA…

BEŞİNCİ AYAK:

Bir kere Açık yarış pedigrisine sahip olan LORD WHO mutlaka yazılacak… Son yarışında viraj üzerinde büyük bir şanssızlık yaşayan KIRBY DRIVE'a dikkat.

İlk yarışında Illisuonist gibi çok etkileyici bir taya geçilerek ikinci olan BIG CAT, Halis Karataş ile kesinlikle ihmale gelmez. KARA İNCİ’nin ilk yarışına bayıldım… DIVINA COMMEDIA da tatminkar hazırlıkları ile yabana atılmaması gereken bir safkan.

ALTINCI AYAK:

17 Safkanın start alacağı günün son ayağında ben Açık yarış performansı yapmış safkanların diğer rakiplerine üstünlük sağlamasını bekliyorum. O nedenle bu koşuda sizlere sırasıyla önermek istediğim safkanlar; BATUKAN, BİLGEKURT, BAYHAN ve BULUT REİS… Bu dört safkandan sonra şanslı olabileceğini düşündüğüm diğer isimler ise; BUZDENİZİ, NURCA, KASAP, DEMRE ve FAHİKA… Yukarıda bahsettiğim atlar benim sırasıyla tuttuğum atlar değil. Sahada duyduklarımı sizlere aktardım ve Altılı şablonunu hem bu duyumlara, hem de kendi çalışmalarıma göre aşağıdaki gibi kurdum, sizde kendi atlarınızı ilave etmeyi unutmayın.

Atilla Gökçe den anlamlı yazı Atları da Vururlar


Her ne kadar Beşiktaşlı olarak bilinse de spor dünyasında gelişen her olaya objektif bakış açısı ile bilinen Atilla Gökçe at yarışlarının özelleşmesi ile ilgili bir yazı yazdı.

Milliyet gazetesindeki köşesinde iktidarın gündeminde olan At Yarışlarını özelleştirilmesi konusunda oldukça güzel bir yazı yazan ve hislerimize tercüman olan Atilla Gökçe'ye selam olsun.

Atilla Gökçe'nin bugün ki Atları da Vururlar Yazısı (27 kasım 2013 çarşamba)

Dershane tartışmaları kadar yoğun ve derin değil ama at yarışları ve atlar da tehlikede.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Jokey Kulübü’ne verdiği “At yarışları düzenleme ve yarışlar üzerinde müşterek bahis kabul etme hak ve yetkisini“ sadece 6 ay uzattı.

Oysa normal olarak bu yetkinin 20 yılla yenilenmesi bekleniyordu. Hükümetin şans oyunlarını özelleştirme eğilimlerini biliyoruz.

 Bu karar da o eğilimle örtüşüyor.

Ne var ki Milli Piyango, Loto gibi şans oyunları 6 küreden oluşan bir alt yapıyla sanal olarak düzenlenirken, at yarışları hipodromlarda, haralarda, binlerce at ve yüzlerce jokeyle, at sahibiyle gerçekleştiriliyor.

Tarım Bakanlığı, at ıslahı ile ilgili yasaya göre sadece Arap atı üretip yetiştirirken, devlet İngiliz atlarıyla hiç ilgilenmiyor. O işe kendini adayanlar bir avuç idealist at sahibi.

At yarışları özelleşirse atlar ve at sahipleri ne yapacak? Hipodromlar ne olacak? Yarışseverler, yılda 2 milyar dolarlık bahisle devlete 500 milyon dolar vergi ödüyor.

Tüm bunlar Türkiye Jokey Kulübü’nün deneyimli, güvenli, alt yapı organizasyonuyla gerçekleşiyor.

At yarışlarını özelleştirmek devlete bir defada önemli bir kaynak sağlayabilir ama Türk atçılığı nereye varır, bilinmez!

Hükümet, bu kararı bir kez daha gözden geçirmeli!

(yazı milliyet gazetesinden alıntıdır)

İngiltere at yarışı tahminleri 26 kasım 2013



Programdaki yarışlar saat 18.20 de start alırken,altılı ganyan ise saat 18:50 de başlayacak. 

26 Kasım İngiltere yarış programındaki koşulara altılılı ganyan ile birlikte; yedili plase, beşli, dörtlü ve üçllü ganyan oynanabilecek. 

(birim fiyat 3 Kuruş)

İngiltere at yarışı tahminleri 26 kasım

1.AYAK: 

Dişilere ait zor bir koşuyla başlıyoruz. Mümkün olduğunca kalabalık tutulması gerektiğini düşündüğüm bu koşuda benim sıralamam BARBS PRINCESS (2), BEACON TARN (10), WELSH MOONLIGHT (11), HANNAHS TURN (1), DREAM SCENARIO (4), MANDARIN BAR (8), SASKIA'S DREAM (9), BATCHWORTH LADY (6) ve TIGER' S HOME (12) şeklinde. 

2.AYAK: 

3 ve yukarıların Clqass 4 Handikap mücadelesinde CAPO ROSSO (2) ve IPTISAM (1) rakiplerine oranla daha iyi isimler ve ilk şanslı isimler. Kısa bir müddet dinlendirilip koştuğu son yarışını 4. olarak bitiren PIDDIE'S POWER (4) o yarışının bir tık önüne geçebilirse koşunun sürpriz bir çıkış yapabilir. Bu safkandan çok iyi bir yarış bekliyorum. Son koşularında sürekli istikrarlı koşan LIVING THE LIFE (7), son yarışını kolay kazanan FANTASY GLADIATOR (5) sonraki ihtimaller olup FIELDGUNNER KIRKUP (3) koşunun sürprizidir. 

3. AYAK

3 ve yukarı yaşlı safkanların maiden mücadelesinde ilk kez böylesine uygun bir grup yakalayan NUMBER ONE LONDON (4) son başarılı yarışının ardından ilk şanslı isimdir. Kempton Park'ın süratli pistinde, çok çok daha sert gruplarda başarısız iki yarış koşan JALADEE (3) bu kez yavaş piste çıkacak ve o da favorimiz gibi uygun rakipleri yakalamış durumda ve piste uyum sağlarsa etkili bir yarış koşabilir. 

4. AYAK: 

3 ve yukarı yaşlı safkanlara ait Class 6 düzeydeki bölünen handikapın ilk kısmında ilk kez "kapalı gözlük" aksesuarı ile koştuğu geçen haftaki yarışında sürpriz bir ikincilik elde ederken hayli tatminkar bir görüntü sergileyen GALILEE CHAPEL (6)' in aynı koşusunu tekrarlaması halinde bu yarışı kazanmasını bekliyorum. 

5.AYAK: 

Bölünen handikapın ikinci kısmında ise geçen haftaki yarışında "banko" önerdiğimiz SHAMIANA (4) her ne kadar beklentilerimizi karşılayamamış olsa da çok kötü koşmayarak tatminkar bir 3.lük elde etti. Bugün SHAMIANA'ya bir kez daha güveniyor ve kazanmasını bekliyorum. 

6.AYAK: 

Birbirine denk ve iyi isimlerin buluştuğu günün son ayağı hayli çekişmeli geçecek gibi. Safkanlar arasında ayrım yapmak bence hata olur.

26 kasım ingiltere erken bahis oranları;
FAVORİPLASESÜRPRİZ
1.KOŞU14-67-2
2.KOŞU1-1012-24-6
3.KOŞU578-1
4.KOŞU748
5.KOŞU96-75-10
6.KOŞU21-34-5
7.KOŞU514

Chp den başbakana at yarışı soruları



CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Ak Parti lideri ve bu ülkenin başbakanı Tayyip Erdoğan'a at yarışı ile ilgili sorular yöneltti.

Chp'nin eleştirilerinin ana gündem maddesi şans oyunları gibi gözükse de at yarışı genel soruların ana konusu oldu.

Chp'nin din ile özdeşleşen bir parti olan Akp'yi bu şekilde eleştirmesi sonucunda at yarışı ile ilgili yeni düzenlemeler gelebileceğini düşünüyorum.

Yani iki partinin arasında yıllardır süregelen çekişme sonucunda bu sektörden ekmek parasını kazanan insanlara zarar vermemesini umut ediyorum.

İşte Chp'nin Başbakana yönelttiği Akp soruları;
  1. 2002'den beri tüm şans oyunlarından, at yarışları da dahil olmak üzere her yıl ne kadar hasılat elde edilmiştir?
  2. Şans oyunlarından elde edilen hasılat hangi alanlara aktarılmıştır?
  3. Bu şans oyunlarının oynatılmasının dinen caiz olup olmadığı konusunda Diyanet İşleri Baş anlığı'na görüş sorularak fetva alınmış mıdır? Alınmadıysa alınacak mıdır?
  4. At yarışlarının, şans oyunlarının bu kadar çok oynanmasının bayilik sayısının 2002'de "Bin' iken şimdi "Altı bin'e çıkmış olması parti politikanıza ters değil midir?
  5. Dinen haram olan at yarışları ve şans oyunları yasaklanacak mıdır?
  6. Hükümetiniz döneminde at yarışlarının sayısı neden haftada 7 güne çıkarılmıştır?
  7. At yarışlarından her yıl ne kadar para kazanılmıştır?
  8. Gece at yarışı oynanmakta mıdır? Oynanmakta ise nerelerde oynanmaktadır?

Adana altılı ganyan tahminleri 26 kasım salı


birinci ayak;

bir ara arka arkaya koşular gördüğü için yıpranan iyi koşamayan 7 numaralı Şah Remo 16 günlük aradan sonra etkili koşabilir dikkat.

Bu safkanın yanına ekürisi ile yarışa katılan Sırra Kadem,ne zaman nasıl koacağını kestiremediğim Elifim,ve son koşusu ölçü olmayan Panter yazılabilir.

ikinci ayak;

11 numaralı Fast and Faster birçok yarışsevere göre bu koşuyu kazanır kanaatindeler.Bu nedenle  bu safkanı kuponlarınıza kesin yazın.

Bu safkan dışında 2 numaralı Şasemu,1 numaralı Sunny Child ve 5 numaralı Rocks ihmale gelmeyecek isimler ayrım yapmadan yazın.

bomba arayanlara ise MARVELOUS GIRL isimli safkanı önereceğim.

üçüncü ayak;

son koşusunu yakın bir farkla ikinci bitiren,katıldığı yedi koşunun beşini tabelada bitiren 9 numaralı Kozan Gülü mesafenin uzaması ile birlikte bu yarışı kazanacağını düşündüğüm isim haline geldi.

sizlere günün bankosu olarak Kozan gülü'nü öneriyorum.

dördüncü ayak;

Çok sıkıntılı bir koşu olduğunu ve bu yarışa katılan her safkanın eşit şansa sahip olduğunu düşünüyorum.

İmkanı olanlara bu ayağı kapatmalarını tavsiye edeceğim.Maliyet yükselir bu ayağı kapatamam diyenler için sıralamam;

1 numaralı Bossy,2 numaralı Buffa,3 numaralı Lullaby ve 4 numaralı Symphony...

beşinci ayak;

Kış szeonunda Adana'yı tercih eden başarılı arap atlarının katılacğaı Narenciye koşusunda ideal mesafesinde ve sakatlıktan harika dönen Uğur Polat ile 13 numaralı Özfidan yüksek şans tanıdığım isim.

Tabi ki bu yarışta sonlarda kısa sprinti ile rakiplerini avlamayı seven 2 numaralı Tozan ve 1 numaralı Karaeser olmadan kupon doldurulmaz.

Klasik olarak bu tarz yarışlarda sürprizlerle sık sık karşılaşıyoruz bu ayakta da sürpriz olursa bunu iki safkan yapabilir.

Birincisi 7 numaralı Şimşek Zaferi
İkincisi  3 numaralı Yamaner.

altıncı ayak;

Kazandığı koşunun ardından bir üst grupta kısa vade koşuya katılan ve birçok üst düzey rakini geride bırakıp tabelaya giren 5 numaralı Best Wango sevdiği pist ve mesafede koşuyu kazanacaktır.

Yetkililerinin de bu koşuyu hedeflediği ve safkanın form durumunda oldukça memnun olduğunu da belirtmem gerekiyor.

Günün kalesi Best Wango olacaktır ; şayet bu safkan yarışı kazanamazsa bu ayaktaki her atın geliri olduğu kanaatindeyim..

alternatif tahmin

1.Ayak:

Oldukça denk güçteki isimlerin bir araya geldiği bu koşuda ELİFİM, SAÇANBEY, ROKET, UÇARGİDER, ŞAH REMO, KARAGÜZEL ve EMİRSULTAN ayırım yapılmadan altılı ganyan kuponlarında bulundurulmalıdır.

2.ayak: 

Sert rakipler ile mücadele edip tabelanın hemen dibinde tamamladığı son koşusunda bir hayli beğenimi kazanan MANZANILLO’ya ilk şansı veriyorum.

Bu safkanın beklenen yarışını yapamaması durumunda, İstanbul’da tatminkar yarışlar koşan MARVELOUS GIRL, kazandığı koşu ile şeytanın bacağını kıran YAKUZA, etkili formunu muhafaza eden AKİLA, rakiplerine göre ağır kilo ile start alacak olan yetenekli isim SUNNY CHILD, her iki pistte de başarılı sonuçlar elde edebilen ŞASEMU ve İstanbul’dan formda gelen APPEL CANDY sırası ile devreye girebilirler.

3.Ayak:

Üçüncü olduğu son koşusu ile artık kazanacak kıvama gelmeye başladığının sinyallerini veren UMUNÇ favorim. Start aldığı her koşu sonrası daha da iyi duruma gelen BORDALI etkili pilotu ile favorinin en ciddi rakibi olacaktır.

Çok iyi hazırlanan KARABURUN, İstikrarlı kısrak KOZAN GÜLÜ, gücü oranında sonuçlar elde eden GÜLSEVİM, yavaş yavaş kendini bulmaya başlayan ERZANBEY, ŞEN MÜRVET ve CEBENUR koşuda şanslı olabilecek diğer taylardır.

4.Ayak:

Adana pistinde start aldığı ilk koşusunu üçüncü tamamladıktan sonra form grafiğini daha da yükselten SYMPHONY dişine göre rakipler ile start alacağı bu koşuda benim önereceğim günün ilk banko isim olacaktır.

5.Ayak:

Kazandığı koşu sonrası idmanlarını aksatmadan sürdürerek etkili formunu muhafaza etmeyi başaran AKARÇAY’ın sertleşen rakiplere rağmen fotoyu önde geçeceğine inanıyor ve günün bir diğer bankosu kuponlarınıza yazmanızı tek öneriyorum.

6.Ayak:

Üst üste son derece istikrarı yarışlar koşan IMPASSIONED birinciliğin en güçlü adayıdır. Tabela dışı kaldığı son koşusunu ölçü almadığım LITTLE EMRE, grubun iyi performanslı isimlerinden olan BEST WANGO ve oldukça tatminkar yarışlar koşan YOLCU BEY favorinin en küçük bir hatasını affetmezler.

Adana at yarışı tahminleri 26 kasım 2013 salı

26 kasım adana yarış programı
26 kasım 2013 salı günü Adana hipodromunda düzenlenecek yarış programı 7 koşuda oluşuyor.Adana yarışları saat 14:30 da start alırken altılı ganyan ise saat 15:00 de start alacak.

Türkiye'yi etkisi altına alan yağmur nedeni ile salı günü Adana'da da sağanak yağmur bekleniyor.Bu nedenle de yağmur yaparsa sonuçları etkileyeceğini düşünüyorum.

26 kasım Adana at yarışı yorumları; (Buffa tek olur)

birinci ayak;

Grubun çim pist performansı en yüksek safkanı olan ve son üç çim pist koşusundan iki ikincilik çıkaran 4 numaralı Elifim öncelikli şans verdiğim isim.

Eğer yağmur nedeniyle çim pist yarışları ertelenirse ve yarış kuma alınırsa 1 numaralı Emirsultan,2 numaralı Gaddarınoğlu ve eküri avantajı ile 5 numaralı Sırra Kadem devreye kesinlikle gireceklerdir.

Bu yarışın sürpriz ismi idmanlarını yarışa yansıtma halinde 12 numaralı Edoşkaya olabilir ihmal etmeyin.

ikinci ayak;

Kum pistte iyi yarışlar çıkaran 1 numaralı Sunny Child çim piste yatkın orjini ve formda jokeyi Akın Sözen ile favorim.

Bu safkanın en ciddi rakipleri Gökhan Kocakaya'nın tercih ettiği 7 numaralı Manzanillo ve bir türlü beklenen yarışları koşamayan güçlü kan hattına sahip 3 numaralı Marvelous Girl isimli safkanlar olacaktır.

Son iki koşusunu çok beğendiğim 4 numaralı Apple Candy ve zaman zaman ters performanslar gösteren 11 numaralı Fast and Faster daha sonraki ihtimaller olacaktır.

üçüncü ayak;

3 yaşlı arap atlarının katılacağı maiden mücadelede kum pistte çok iyi koşan 7 numaralı Cebenur,son ikinciliği ile dikkat çeken 9 numaralı Kozan Gülü ve idman performansı çok başarılı olan 11 numaralı Umunç arasındaki mücadelenin birinciyi belirlemesini bekliyorum.

dördüncü ayak;

Bu tarz mesafelerde geçmişte birçok başarılı yarışı olan ve bu grubun çok üstünden bir kalitesi olduğunu düşündüğüm 2 numaralı Buffa'dan çok iyi bir yarış bekliyorum.

Riske girmeyi sevenlere bu safkanı tek atmalarını öneriyorum.

beşinci ayak;

Bu sene çok başarılı yarışlar sergileyen 4 ve yukarı yaştaki arap atlarının katılacağı günün önemli yarışı olan Narenciye koşusunda sprintinde geç kalmazsa 2 numaralı Tozan yüksek ihtimal yarışı kazanır düşüncesindeyim.

Zaman zaman çok iyi koşan Tozan gününde olmazsa bu yarışın karışacağını düşünüyorum.

bu nedenle Tozan'ı tek atamayanlara kalitesinden kimsenin şüphesinin olmadığı 1 numaralı Karaeser ve bu tarz mesafeleri çok seven 13 numaralı Özfidan isimli safkanları öneriyorum.

altıncı ayak;

Yarış kazanma kabiliyeti çok iyi olmasa da koştuğu birçok koşuyu adından söz ettirip tabelada bitiren 7 numaralı Impassioned ve yine tabelanın müdavimlerinden olan 5 numaralı Best Wango eşit şans tanıdığım safkanlar.

Bu yarış bu iki safkanın dışına çıkarsa 9 numaralı Royal Tozan bombaların bombası olabilir kesinlikle kuponlarınıza yazın hatta direk ganyan oynayın.

26 kasım adana kuponum;

1.ayak; 4,1,2,5,12
2.ayak; 1,7,3,4,11
3.ayak; 7,9,11
4.ayak; 2
5.ayak; 2,1,13
6.ayak; 5,7,9

kupon bedeli ; 33,75

25 kasım 2013 İngiltere at yarışı tahminleri


Programdaki yarışlar saat 16:30 da start alırken,altılı ganyan ise saat 17:00 de başlayacak.

25 Kasım İngiltere yarış programındaki koşulara altılılı ganyan ile birlikte; yedili plase, beşli, dörtlü ve üçllü ganyan oynanabilecek.

(birim fiyat 3 Kuruş)

1.AYAK: 

3 ve yukarı yaşlı safkanların maiden mücadelesinde rakipleriyle arasında ciddi derecede güç ve kalite farkı bulunan NICKELS AND DIMES (7) için kolay bir yarış olması gerekir.

2.AYAK: 

Class 5 düzeydeki bu handikap mücadelede her ne kadar son koşularında beklenenden uzak bir görüntü çizse de kalitesiyle rakiplerinin önünde olduğunu düşündüğüm LIVING LEADER (2) en şanslı isimdir.

Geçtiğimiz sezonun başarılı safkanı RUGOSA (1) sorunlarından dolayı son koşularında fasılalı start alıyor olsa da son koşusunda ilk kez dikkat çekici bir yarış yaptı ve nispeten daha uygun rakipler yanında daha başarılı olabilir. bu koşuya aradan sonra katılacak olan DAVID' S SECRET (8), maiden olmasına rağmen gününde olduğu zaman dikkat çekici yarışlar yapabilen NELINA (10), son yarışını kazanan BARBADOS BOB (4), son koşularında sürekli istikrarlı koşan KIMBALI (5) ve LUCKY LODGE (6) ikilisi koşunun diğer şanslı isimlerdir.

3.AYAK: 

Class 6 Handikap mücadelede DANSILI DUTCH (6), BAILE ATHA CLIATH (7), CANDY KITTEN (5), KHAJAALY (2) ve DELIGHTFUL SLEEP (3) ayrımsız yazılmaldır.

4.AYAK:

Vasat düzeydeki tayların mücadelesinde son iki startındaki performansını bu koşuda devam ettirebilirse kazanabileceğini düşündüğüm TYRSAL (4) en şanslı isim olacaktır.

Kum pistteki tatminkar yarışlarını son galibiyetiyle devam eden Mastercraftsman'ın ufak yapılı kızı STARLIGHT PRINCESS (3) ile rakibine geçildiği son yarışının ardından stili icabı daha iyi uyum sağlayabileceğini düşündüğüm Wolverhampton pistinde ilk kez koşacak olan MY MY MY DILIZA (5) favorini ciddi rakibidirler.

5.AYAK:

Vasat düzeydeki 2li tayların bu kez uzun sayabileceğimiz mesafedeki bir başka mücadelesinde geçen hafta koşup kazandığı yarışında "Son koşusunda ilk kez kazanan safkana bu kadar çok yaklaşan SLINKY MCVELVET (6)' in ilk kez koşacağı pist ve mesafeye uyum sağlayacağını düşündüğümden sürpriz şansı veriyorum" diyerek önerdiğimiz ve sürpriz yaparak kazanırken bizi mahçup etmeyen SLINKY MCVELVET (2) devam eden formuyla yine ilk şanslı isimdir.

Yine aynı koşuya kayıtlı olmasına rağmen koşudan çıkartılan CHANCEUSE (4) son koşusunda bu grupla kıyaslanmayacak derecede üstün olan rakibinin arkasında uzak farklı gerisinde kalırken bir diğer güçlü rakibine fotoda ikinciliği vermişti. Grup içinde en formda isimlerden biri olan safkanın favorinin tek rakibi olacağı kanısındayım.

6.AYAK: 

Class 4 düzeydeki Handikap mücadelede grubun az atlı ve birbirine denk isimlerden oluşması sebebiyle her ata şans vermek gerektiğin düşünüyorum. Pist ve mesafeye aşina safkan ALL THE WINDS (2) ve Wolverhampton pistindeki ilk yarışından ikincilikle ayrılan MONTJESS (6) ikilsi başta olmak üzere NOBLE ALAN (1), MURCAR (3), LAYLINE (4) ve TOUGHNESS DANON (5) sıralaması dikkate alınabilir. Bol Şanslar… 25 kasım 2013 pazartesi günü İngiltere'nin Wolverhampton hipodromunda düzenlenecek yarış programı 7 koşudan oluşuyor.

25 kasım 2013 İngiltere erken bahis oranları;

FAVORİPLASESÜRPRİZ
1.KOŞU516-2
2.KOŞU716-3
3.KOŞU47-36-1
4.KOŞU635-8
5.KOŞU35-42-7
6.KOŞU534
7.KOŞU521
 
Support : At Yarışı | Blogger | Altılı Ganyan Tahminleri At yarışı ülkemizin en çok oynanan şans oyunularından biridir.Aynı zamanda at yarışı tahminleri,seyis,antrenör,jokey vb. konularda pekçok kişinin çalıştığı 60 bin civarında insana iş alanı yaratan dev bir sektördür.Spy X ve bendenizin tahminlerini bu blogda bulabilirsiniz İyi şanslar 2008@mmk kullanılan içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz,kullanılan videolar Youtube.com dan alınmaktadır ve herhangi bir telif hakkı içermemektedir...At yarışı tahminleri kişisel yorumlarımızdır at yarışı oynamaya teşvik söz konusu değildir veya tutması garanti değildir.Yorumları değerlendirip at yarışı oynamak sizin tercihinizdir.Altılı ganyan en eski şans oyunlarından biridir ve binlerce kişiye iş imkanı sağlamaktadır. © 2013. At Yarışı Tahminleri - Altılı Ganyan Tahminleri - Yapan at yarışı mmk