Son Eklenenler

Ömer Ahlat Elektro Şok Cihazı Kullandı

ömer ahlat deluxe
26 temmuz istanbul veliefendi hipodromunda koşulan Sedat Özcan koşusunu bildiğiniz gibi Hari Baba isimli safkan jokeyi Halis karataş ile kazanmıştı

Koşuda Ömer Ahlat'ın bindiği Deluxe isimli safkan ise koşuyu üçüncü bitirmiş ve form durumuna göre safkan için güzel bir sonuç olmuştu.

Ancak koşudan sonra komiserler kurulu tarafından belirlenen bir durum hem yarışseverleri hem de bu camiadaki herkesi deyim yerindeyse şok etti.

Komiserler kurulunun incelemelerinde Ömer Ahlat'ın Deluxe isimli safkanın daha iyi netice alması için şok cihazı kullandığı tespit edilmiş.

Bu durumda sonucunda hem jokey Ömer Ahlat ve atın antrenörü İsmail Gülbadak hakkında açılan soruşturma sonucu en üst noktalardan büyük cezalar alacaklar.

Açıklanan rapora göre Ömer Ahlat'a bu insanlık dışı davranışı nedeniyle 250 gün hak mahrumiyeti ve 518 TL para cezası ,antrenör İsmail Gülbadak'a ise 120 gün hak mahrumiyeti ve 258 TL ceza verileceği düşünülüyor.

Ben ve benim gibi düşünen birçok yarışsever bir canlıya elektrikli şok cihazı ile temas etmenin cezası ömür boyu at yarışı camiasından men edilmesidir diye düşünüyoruz.

Çok yaşlı bir jokey olan ve kariyerinde hep sorunlu atları iyi koşuturduğu bilinen Ömer Ahlat yaptığı bu hatayla geçmişine de bir gölge düşürmüştür.

Tekrar ve takrar söylemek gerekirse böyle insanları yarış camiamzda görmek istemiyoruz.

Tjk'nın Olayla İlgili Raporu;

Jokey Ömer Ahlat, tartı mahallinde II. Tartı sonrası eşyalarını toplayıp jokey odasına çıkarken şüpheli davranışından dolayı tartı hakemi tarafından çağırılarak eşyaları kontrol edilmiş, formasının kol kısmında elektro şok aleti tespit edilmiş ve durum tartı hakemlerince tutanak altına alınmıştır. 

Kurulumuzca alınan ifade doğrultusunda bahse konu kişi, aletin kendisine ait olduğunu, koşu sonrası antrenör İsmail Gülbüdak’dan teslim aldığını ve bu aleti atları eğitirken start makinesinde kullandığını ifade etmiştir

O koşunun videosu

27 Temmuz İzmir Tahminleri

1.Ayak;

Son koşusunda 7-8 boy geç çıktığı koşuyu yakın ara dördüncü bitiren Burgazbeyi uzayan mesafe ile çok şanslı bir konuma geldi.Bu at dışında 3 Esedayı,7 numaralı Su Güzeli ve 8 numaralı Gökçen Efe değerlendirilmesi gereken atlar olarak göze çarpıyorlar

2.Ayak;

İzmir yarış programının en karşık yarışında çok at yazmakta fayda var diye düşünüyorum.Sırasıyla son birinciliği ile göz dolduran Arzucan,yine çok formda olan 13 numaralı Business Man,9 numaralı Esmerbal ve 2 numaralı Oval Pearl öncelikle yazılması gereken isimler.3 numaralı Sensible sürpriz,1 numaralı Arspet ise bomba olarak yazabilirsiniz.

3.Ayak;

Yarış hayatının ilk koşusunda tatminkar bir üçüncülük yapan Sonkalelim birinciliğe yakın görünse de Maiden bir koşu olduğu için 19 numaralı Kafkas Girl,4 numaralı süzülentay ve 1 numaralı Bayındır'da yazılmalıdır.2 numaralı Darphane ise koşunun bombasını patlatabilir.

4:Ayak;

İzmir programanın en önemli koşusu olan Didim koşusunda Sadettin Boyraz'ın bindiği 2 numaralı Borgata günün kalesi olarak ön plana çıkıyor sizlere günün tek atı olarak öneriyorum.

5.Ayak;

3 numaralı Malibu Star kazandığı koşu sonrası idmanlarda da formunun devam ettiğini gösteren galoplar yapıyor ve yine kazanabilir.2 numaralı White en önemli rakibi olacaktır.Bu iki safkan kötü koşarsa 1 numaralı Torunum Efe devreye girebilir.7 numaralı Kartepe bombayı patlatırsa kimse şaşırmasın DİKKAT...

6.Ayak;

12 numaralı Ezgican'ın çok formda olduğu söyleniyor.Bu atın yanına 7 numaralı Ferida Ana ve 5 numaralı Bidevi yazılmalıdır.4 numaralı Can Ahmet kendini toparladı ters bir koşu çıkartabilir.

izmir tahminleri

Uçanoğlu Niğbolu Koşusunda Rövanşı Aldı

uçanoğlu niğbolu koşusu
26 temmuz 2013 tarihinde İstanbul Veliefendi hipodromunda koşulan niğbolu koşusunu Uçanoğlu isimli safkan jokeyi Gökhan kocakaya ile kazandı.

Bir önceki koşuda Baba Mevlüt'e geçilen Uçanoğlu uzayan mesafede rakibini çok rahat geride bırakarak bu önemli koşuyu galip bitirdi ve rakibinden rövanşı aldı.

Starttan iki boy geç çıkan Uçanoğlu doldurarak grubun içine girdi son 400 metrede oldukça etkili atakları ve yüksek temposu ile rakiplerine hakim oldu.

Baba Mevlüt ikinci,Thor üçüncü,Çılgın Selim ise bu önemli koşuyu dördüncü olarak bitirdirler.

Uçanoğlu bu koşudaki performansı ile gerçekten büyük sükse yaptı gelecek koşularda da bu performansı devam ederse bu rakiplerin atı geçmesi pek mümkün görünmüyor.

2400 metre çim pistte koşulan koşunun bitiriş derecesi 2.46.72 olurken Uçanoğlu'nun ganyanı da 1.80 verdi.

2013 Niğbolu koşusu

26 Temmuz İstanbul Tahminleri

1.Ayak;

İlk ayakta Halis Karataş'lı 7 numaralı Savanna Gal,diğer safkanlara göre koşu tecrübesi olan Son of Peace ve 3 numaralı Gökhan Kocakaya'nın bindiği Lonzi öncelikle yazılması gereken isimler.

2.Ayak;

Günün en önemli koşusu olan Niğbolu koşusunda 2 numaralı Baba Mevlüt ve 7 numaralı Uçanoğlu arasında geçmesi muhtemel bir yarış olsa da Selim Kaya'lı Thor da bir sürpriz yapabilir.Mesafenin uzaması Uçanbey'i daha şanslı kılıyor bunu da hatırlatmakta fayda var.

3.Ayak;

Biraz ağır kilo ile koşacak olsa da 1 numaraı Hayri Bey bu grubun üstünde bir safkan.Ancak son yarışlarında o eski sprintini bir türlü gerçekleştiremediği için yanına at yazmakta fayda var.Benim önereceğim isimler 3 numaralı Bandiera ve 5 numaralı Deluxe olacak.

4.Ayak;

3 numaralı Kırmanşah zor grupta ekürisine fedai koşunca varlık gösterememiş ve tabela dışı kalmıştı.Bu koşuda bence büyük şansa sahip.Bu tarz gruplarda hep etkili olan 6 numaralı Sarraf ve sık koşsa da zaman zaman patlama yapan 4 numaralı Mertkal değerlendirilmelidir.

5.Ayak;

Son 5 yarışının dördünü kazanan 2 numaralı Tumbulzele ve son koşusunda hayal kırıklığı yaşatan 8numaralı Derhadır arasında geçmesi muhtemel koşuda 3 numaralı Buzkaya ve 9 numaralı Fatoşcan da devreye girebilecek isimler.7 numaralı Çirkinağa da sürpriz yapabilir.Çok at yazmakta fayda gördüğüm bir koşu

6.Ayak;

12 numaralı Zaralı Sultan benim bugün sizlere tek olarak önereceğim bir safkan.bu at bu grubu rahat geçecektir.

istanbul tahminleri

Jokey Atından Düşerse Ne Olur

jokeyini düşüren at koşuyu kazanırken
At yarışlarında bildiğiniz gibi bazen bazı durumlarda jokeyler atlarından düşebilmektedirler.

Özellikle start çıkışında daha çok olan bu durumda koşan atın aldığı derece geçerli midir?.Bir atın koşuyu kazanması ya da derece yapması için jokeyin üstünde olması gerekmektedir.

Jokeyi üzerinde olmayan at koşuyu kazansa bile sonuncu sayılmaktadır.Foto finişi geçmeden bile jokey atından düşerse koşu kaybedilmiş sayılır.

Bir arkadaşımızın son ayakta altılısı 5 te 5 giderken tek attığı atın jokeyini düşürmesi sonucu altılısı yatmış ve hatırı sayılır bir para kaybetmişti.

Böyle kazaların ve şanssızlıkların olmaması dileğiyle diyerek jokeyini startta düşüren atın koşuyu nasıl kazandığını gösteren bir video paylaşıyoruz.

Jokeyi Düşürdü koşuyu kazandı

Thunder Bolt Bold Pilot'u Geçiyor


Thunder Bolt çok güçlü ingiliz atlarının yarıştığı efsane günlerde bir tık geride kalsa da önemli bir yarış atıydı.

Johnny Guitar efsanesi ile sık sık karşılaşan ve büyük bir mücadele gösteren,Bold Pilot efsanesini yağmurlu havada da olsa geçmeyi başaran Thunder Bolt hatırlanması gereken bir ingiliz atıdır.

Thunder Bold Cumhurbaşkanlığı koşusunda Bold Pilot,Damista,Airman,Ramadan,Moon Shine gibi önemli atları geride bırakarak koşuyu kazanıyor.

Thunder Bolt Bold Pilotun 11 yarış üst üste kazanma rekoru bu koşuyla son bulmuştur ayrıca bu koşu ile pistlere veda etmiştir.

Bu güzel ve zevkli koşuyu sizlerle paylaşıyoruz iyi seyirler...

Thunder Bold

2013 Beyoğlu Koşusu

Çakal Carlos 2013 Beyoğlu koşusunu en büyük rakibi Vllage Wind koşudan çıkınca çok rahat tempoda uzak ara farkla kazandı.

Koşuyu starttan çıktığı gibi kazanan ve rakiplerine son 600 metrede deyim yerindeyse fazla gelen Çakal Carlos ışıl ışıl parlıyordu.

Her ne kadar zayıf rakiplerle koşsa da Çakal Carlos yerış hayatının en formda dönemini geçiriyor.

2013 Beyoğlu Koşusu Çakal Carlos kazandı


Gazi koşusuna katılan safkan ingiliz atları yavaş yavaş koşulara katılmaya başlıyorlar.Sezonun en önemli koşularından biri olan Beyoğlu koşusuna gaziye katılan 5 ingiliz atı kayıt yaptırdı.

2100 metre kum pistte koşulacak 24 temmuz çarşamba günü saat 20:30 da koşulacak.
 
2013 Beyoğlu koşusuna kayıt yaptıran safkanlar
  • ÇAKAL CARLOS 
  • LEE VALLEY 
  • RÜZGAR ETO 
  • VERDASKO     
  • VILLAGE WIND
Gaziyi fotoda kaybeden Çakal Carlos ve Gazi koşusunda önü kapanan Village Wind arasında geçmesini beklediğim koşuda bu iki isim kötü koşarsa her atın şansı var diye düşünüyorum.

Bu mücadele aynı zamanda Halis Karataş ve Selim Kaya mücadelesi de demek oluyor.

Koşunun ikramiyesi 240 bin TL.
2013 beyoğlu koşusu





23 Temmuz Ankara At Yarışı Tahminleri

1 Ayak ;

Galoplarında çok iyi dereceler yapan 3 numaralı Saruhanbey,4 numaralı Shark Attack ve White Chocolate öncelikle değerlendirilmelidir.1 numaralı Cemcem ise koşunun favorisi durumunda yazabilirsiniz.

2.Ayak;

3 yaşlı arap atlarının katıldığı koşu sürprize müsait gözüküyor.7 numaralı Fenerlican,son koşusunda hayal kırıklığı yaratan ama formda gözüken 8 numaralı Karaelmas,11 numaralı Füze son üçüncülüğü ile birinciliğe göz kırpıyor.1 numaralı Bozova ve 2 numaralı İnanlı Oğlu sonra değerlendirilecek isimler.

3.Ayak;

7 numaralı İzbatur galoplarında adeta uçuyordu yarışa yansıtabilirse kesinlikle kazanacaktır.Ancak kötü koşması halinde 1 numaralı Çağantercan ve 5 numaralı Mardınar devreye gireceklerdir.

4.Ayak;

3 numaralı Karsavul Ateşi benim bugün sizlere tek olarak önereceğim isim.

5.Ayak;

1 numaralı Mayan ve 6 numaralı Concerete isimli safkanlar arasında geçmesini beklediğim bir koşu.10 numaralı Lucky Moon ve 9 numaralı Sergenhan diğer şanslı isimlerdir.

6.Ayak;

3 numaralı Ak Salvador bir önceki koşusunda güçlü grupta üçüncülük elde ederken bu koşuyu kazanacak performansı sergilemişti günün diğer bir güvenilir atı olarak sizlere öneriyorum.

istanbul tahminleri

2013 Başbakanlık Koşusu Kayıtları-ve Yarışın Videosu

taliphan başbakanlı koşusu 2013

Dıştan doldurarak gelen Kopenhag bilinen stili ile koşuyu forse ettiği koşuda son viraja kadar bu tempoyla devam etti.

Ancak önde yalnız kalamayan Kopenhag'ı White Ram ve Mitico,Taliphan takip ettiler.

Son viraj dönüldüğünde White Ram ve Kopenhag mücadelesine dış kulvardan Taliphan'da katıldı.

Son 200 metreye girilirken liderliği ele geçiren White Ram ile Taliphan arasındaki mücadeleden galip ayrılan isim Taliphan oldu.

Selim Kaya ile koşuyu kazanan Taliphan'ın ganyanı 1.65 olurken yarışında bitiriş derecesi 2.04.52 şeklinde oldu.

White ram ikinci,Step by Step üçüncü,Cihanım ise bu önemli koşuyu dördüncü olarak bitirdiler.

Mitico,Dutyfree ve Cihanım gibi isimler hiçbir varlık gösteremezlerken büyük hayal kırıklığı yarattılar.

Özellikle White Ram bu koşudaki performansı ile gelecek koşularda değerlendirilmesi gereken bir safkan olarak ön plana çıktı.

2013 Başbakanlık Koşusu İzle


Yarışçılık tarihimizin geleneksel koşularından biri olan Başkanlık koşusunun 2013 yılı kayıtları yapıldı.

Koşuya katılacak 13 yarış atı kayıt yaptırırken yine denk güçlerinin mücadelesi olacak gibi gözüküyor.

Koşuya katılacak atlar gözönüne alındığında son günlerin çok formda ismi Talip Han ön plana çıksa da Dutyfree,Mitico ciddi şekilde kazanma şansları olan safkanlar gibi gözüküyorlar.

Bu 3 ismin dışına çıktığı anda benim çok sevdiğim ve güvendiğim ne zaman ne yapacağı belli olmayan Çaykaşı ve bir türlü beklenen patlamayı yapamayan kaliteli isim Cihanım ve önde boş kalırsa Kopenhag bombayı patlatabilirler.

28 Temmuz 2013 yarihinde İstanbul Veliefendi hipodromunda  2000 metre çim piste koşulacak koşunun ikramiyesi 420 bin TL olarak açıklandı.

Koşuya katılacak atların ayağının düz basması dileğiyler.2012 başbakanlık koşusunu izlemek isteyenler linki tıklayın

2013 Başbakanlık Koşusu Kayıtları ;
  • ALWAYS PRESIDENT
  • DUTYFREE
  • MAVİ KUMSAL
  • MİTİCO
  • STEP BY STEP
  • WHITE RAM
  • CİHANIM
  • INVASION
  • KALIMDOR
  • KOPENHAG
  • TEMELHAN
  • ÇAYKAŞI
  • TALİPHAN
2013 başbakanlık koşusu seyret

Özdemir Atman Koşusu - PAN AMORE

pan amore elevato
Türk yarışçılık tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Özdemir Atman her yıl adına düzenlenen koşularla anılmaktadır.

Bold Pilot ve nice şampiyon atların sahipliğini yapan ve diğer ekürilerle de ilk önce dot daha onra rakip olan Özdemir Atman ölümünün üzerinden zaman geçmesine rağmen saygı duyulmaya devam etmektedir.

2100 metre çim pistteki koşuya Pancar'ın çıkmasıyla birlikte 5 dişi ingiliz tayı katıldı.

Koşuyu Pan Amore isimli safkan jokeyi Ahmet Çelik ile kazanırken 2.12.85 lik derece yaptı.

Ganyanı 3.60 veren safkan sonlardaki etkili printi ile koşuyu kazanırken Elevato'nun sonlardaki ataklarına direnerek koşuyu kazandı.

Koşuyu Elevato ikinci bitirirken,Cool Girl üçüncü,Calliape isimli safkan ise koşuyu dördüncü olarak bitirdi.

Sars'ın forse ettiği koşuda bir sorun yaşaması nedeniyle son virajda liderliği kaybetti bu metrelerde Elevato ve Pan Amore arasında birincilik mücadelesi son metrelere kadar sürdü.

Nitekim Pan Amore Özdemir Atman koşusunu kazanarak büyük bir pretiji de kazanmış oldu.

2013 Özdemir Atman Koşusu ;

21 Temmuz 2013 İstanbul Tahminleri

1.Ayak;

İlk ayakta 8 numaralı Tekfur benim kuponumun kalesi olarak ön plana çıkıyor.Yanına at yazacaklar idmanlarında çok formda görünen Süper Baba'yı ve her zaman bu gruplarda ne yapacağı belli olmayan Mertkal'ı yazabilirler.

2. Ayak ;

Yarış hayatlarının ilk koşusunu koşacak 3 yaşlı arap atlarının katılacağı bu koşuya fazla at yazmakta fayda var.Sırasıyla 1 numaralı Acarhanım,2 numaralı Canrişa,4 numaralı Dilruba Sultan,7 numaralı İzden,11 numaralı Simar Güzeli ve 12 numaralı Zenginli şansı olan safkanlar olarak ön plana çıkıyorlar.

3.Ayak ;

Yarış dünyamızın unutulmaz isimlerinden biri olan Özdemir Atman adına düzenlenen koşuda Gazi koşusunda önü kapanmasına rağmen güzel bir beşincilik elde eden Pancar normal şartlarda bu koşuyu kazanacaktır.Ancak önde unutulması haline Selim Kaya'lı Sars ve Cool Girl de değerlendirilebilir.

4.Ayak ;

1 numaralı Dekor çok formda ve otoritelerce banko verilse de yaptığı galoplar ve Gökhan Kocakaya faktörü ile 2 numaralı Golden Tower bombayı patlatabilir.

5.Ayak;

Mesafesini bulan Obiwan ve gazide önde rahat bırakılmadığı için başarısız olan Fly By Me arasında geçmesini beklediğim koşud Sarılar Runner ve Tapit Girl'de devreye girebilir.

6.Ayak;

6 numaralı Kral Yolu bu grubu geçmesini beklediğim bir safkan olsa da kalabalık bir koşusu olduğu için 1 numaralı Grand Lara,10 numaralı İrlanda Kartalı,7 numaralı Royal Pride sırasıyla yazılabilir.4 numaralı Prosecutor bombayı patlatabilir DİKKAT

istanbul tahminleri

 
Support : At Yarışı | Blogger | Altılı Ganyan Tahminleri At yarışı ülkemizin en çok oynanan şans oyunularından biridir.Aynı zamanda at yarışı tahminleri,seyis,antrenör,jokey vb. konularda pekçok kişinin çalıştığı 60 bin civarında insana iş alanı yaratan dev bir sektördür.Spy X ve bendenizin tahminlerini bu blogda bulabilirsiniz İyi şanslar 2008@mmk kullanılan içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz,kullanılan videolar Youtube.com dan alınmaktadır ve herhangi bir telif hakkı içermemektedir...At yarışı tahminleri kişisel yorumlarımızdır at yarışı oynamaya teşvik söz konusu değildir veya tutması garanti değildir.Yorumları değerlendirip at yarışı oynamak sizin tercihinizdir.Altılı ganyan en eski şans oyunlarından biridir ve binlerce kişiye iş imkanı sağlamaktadır. © 2013. At Yarışı Tahminleri - Altılı Ganyan Tahminleri - Yapan at yarışı mmk