Ana Sayfa » , » Jokey Fuat Çakar

Jokey Fuat Çakar


1973 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Fuat Çakar'ın dört kardeşi var.

At yarışı camiasının en beğenilen ve en çok sevilen jokeylerinden biri olan Fuat Çakar özellikle seri stili ile önde kaçan atları çok iyi idare etmektedir.

Çok küçük yaşlarda kendi isteği ile apranti eğitim merkezindeki seçmelere katılan Fuat Çakar ilkokul bittikten sonra aklına jokey olmayı koymuştur.

Kazandığı ilk yarışı hayatında çok önemli bir rolü olan ve Fuak Çakar'a çok güvenen Fikret Çınar Yılmaz'ın sahibi olan First Shodow isimli safkanla kazanmıştır.

Jokey olduktan sonra kazandığı ilk safkan ise Benazir isimli arap atıdır.

Fuat Çakar askere gidene karar 40 yarış kazanmıştır ve yükselişi askerlikten sonra başlamıştır.

Özellikle yakışıklığı ile bilinen jokeyin bir diğer önemli özelliği de yarışı kazandığı atları fotoyu geçtikten sonra öpmesidir.

Bu özellikleri nedeniyle adı Çapkına ve Atları öpen jokeye çıkmıştır.Ancak evli ve mutlu bir yaşantısı olan Fuat Çakar çapkın iddialarını kabul etmemektedir.

Kendisine örnek olarak rahmetli Ekrem Kurt'u aldığını söyleyen Fuat Çakar Halis Karataş,Selim Kaya'nın önemli jokeyler olduğunu da kabul ettiği bilinmektedir.

Bunun yanında yeni jenerasyondan en çok Gökhan Kocakaya ve Ahmet Çelik'in stillerini beğenen Çakar'ın bir süre daha jokeyliğe devam etmeyi düşündüğü biliniyor.

Bunun yanında Halil Parıldar'ı çok beğenen ve kendisine yarım eden Çakar gelecekte Parıldar'dan çok şeyler beklediğini de ifade ediyor.

Bugüne kadar Fernando ve Kavranhan ile iki tane Gazi koşusu kazanan jokeyin başbakanlık,cumhurbaşkanlı başta olmak üzere önemli birincilikleri de bulunmaktadır.

Fuat Çakar katıldığı 12049 koşuda 

1900 birincilik
1684 ikincili
1572 üçüncülük
1357 dördüncülük

elde ederek %16 lık bir kazanma oranı ve %54 lük tabelaya girme oranı yakalayarak ne kadar başarılı bir jokey olduğunu bizlere göstermiştir.

Fuat Çakar kariyerindeki 1900 birinciliğin 306 sını Ankara pistinde kazanmıştır.

2013 yılında büyük bir düşü yaşayan ünlü jokey 182 koşuda 18 birincilik elde ederek sevenlerini hayal kırıklığına uğratmıştır.

Fuat Çakar ile özdeşleşen atlar
  • Fernando
  • Kavranhan
  • Yelhan
  • Grand Ekinoks
  • Akındayım
  • Mary Ellen
  • Endurance
Fuat Çakar Resimleri
fuat çakar ödül alırken

fuat çakar

fuat çakar padokta

fuat çakar atı öperken

fuat çakar birinciliğe giderken
1998 yılı Fuat Çakar ilk gazi koşusunu kazanıyor
Paylaş :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : At Yarışı | Blogger | Altılı Ganyan Tahminleri At yarışı ülkemizin en çok oynanan şans oyunularından biridir.Aynı zamanda at yarışı tahminleri,seyis,antrenör,jokey vb. konularda pekçok kişinin çalıştığı 60 bin civarında insana iş alanı yaratan dev bir sektördür.Spy X ve bendenizin tahminlerini bu blogda bulabilirsiniz İyi şanslar 2008@mmk kullanılan içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz,kullanılan videolar Youtube.com dan alınmaktadır ve herhangi bir telif hakkı içermemektedir...At yarışı tahminleri kişisel yorumlarımızdır at yarışı oynamaya teşvik söz konusu değildir veya tutması garanti değildir.Yorumları değerlendirip at yarışı oynamak sizin tercihinizdir.Altılı ganyan en eski şans oyunlarından biridir ve binlerce kişiye iş imkanı sağlamaktadır. © 2013. At Yarışı Tahminleri - Altılı Ganyan Tahminleri - Yapan at yarışı mmk