Son Eklenenler

Halis Karataş Efsanesi - 7 koşuda 7 Birincilik

Bir jokey düşünün ki yarış programın bulunan 7 koşuda da zafere ulaşsın.

Evet 7 koşuda 7 birincilik elde eden Halis Karataş kolay kolay kırılamayacak bir rekorun sahibi.

AKINCIHAN, TAMPICO, SARUS, LİDERTAY, SARRAF, VERDASCO ve MİA NUR ile 7 birincilik elde eden jokey Türk yarışçılığı tarihine ismini altın harflerle yazdırmaya devam etmektedir.

Boşuna dememişler Jokeyde Karataş,Okeyde Ara taş,hayatta Beşiktaş diye

Halis Karataş 7 Koşuda 7 Birincilik

Malazgirt Koşuları


Malazgirt Koşuları Enternasyonel koşulardır.Türk yarış atları ile yabancı atlaların verdiği mücadele her sene merakla beklenen koşulardır.

İlk olarak 1998 yılında koşulmuştur.Son yıllarda yabancı yarış atlarının üstünlüğü olsa da Çaş,Ayabakan,Turbo gibi ismler bu koşuları kazanmışlardır.

Linkleri tıklayarak o senenin Malazgirt koşusunu izleyebilirsiniz.

Başbakanlık Koşusu

başbakanlık koşuları
Yarışçılığımızın en önemli koşularından biri Başbakanlık Kupası Koşusu'dur.Üç ve daha yukarı yaşlı safkan İngiliz atlarının katıldığı koşu çim pistte yapılıp mesafesi 2000 metredir. İ

lk Başbakanlık Kupası Koşusunu William Giraud'un Nur isimli safkanı, jokey Reşat Mergin ile kazandı. Koşuyu en fazla kazanan eküriler ise, 4'er kez ile Atman (1963,1964,1996,1997), Eliyeşil (1971,1972,1973,1991) ve Simsaroğlu (1953,1956,1958,1959) ekürileridir.

I SEREN (Karayel - Karanara) 1984,1985,1986 ve TRAPPER (Knight Line Dancer - Elemis) 1998,1999, 2000 yıllarında bu koşuyu 3 kez üst üste kazanma başarısını elde eden safkan oldular.

1997 yılında yitirdiğimiz jokey Ekrem Kurt 12 birincilikle bu koşuyu en fazla kazanan jokey unvanına sahiptir.

 Koşunun en iyi bitiriş derecesini 2002 yılında koşulan yarışta R. Volkan Ekinci'nin Grand Ekinoks (Barnato - Violent Girl) isimli safkanı tarafından, jokey Halis Karataş'la 2.01.07 ile yapılmıştır. Başbakanlık Kupası Koşusu 1986 yılında 2400 metre olarak koşulmuştur.

Aşağıdaki Linklerden o yılın başbakanlık koşusunu izleyebilirsiniz;

Yücel Bilik

Yücel Bilik 87.gazi koşusunda Divine Heart isimli safkanla koşuyu kazanarak tarihteki yerini aldı.bu önemli koşuyu geçen sene kılpayı kaçırdığını yarışseverler hatırlarlar sanırım.

Matador Yaşar,Sanzatu ve Başkan Nexia fotoya beraber girmişler ve Matador Yaşar jokeyi Halis karataş ile fotoyu önde geçmiştir.

Yücel Bilik'in bindiği Başkan Nexia ise koşuyu çok küçük farklarla 3. bitirmiş ve kılpayı birinciliği kaçırmıştı.

Ancak tarih tekerrür etmedi ve bu sefer fotoda Yücel Bilik'in bindiği Divine Heart Halis Karataş'tan rövanşı alarak Gazi birinciliğine ulaştı...

Apranti-Jokey kariyerinde ikinci kez ata binen Yücel Bilik 1 birincilik ve bir ikincilik ile belki de istatistlik olarak en başarılı jokey konumundadır.

30 haziran 2013 yarış gününde de sadece iki ata binen jokey yılın en önemki koşusunu kazanarak önemli bir prestij ve değer kazandı.

Yücel Bilik ile ilgili biraz bilgi vermek gerekirse genellikle hafızalarda sürpriz-bomba atlarla birincilikleri gelmektedir.

Özellikle 66 ganyanlı Dayala ile kazandığı İstiklal Savaşı koşusu,17 ganyanla getirdiği Aeneas hala daha yarışseverlerin hatırladığı koşulardır.

Yücel Bilik bugüne kadar koştuğu 2514 koşuda 182 birincilik, 182 ikicilik,177 üçüncülük, 187 koşuda ise dördüncülük kazanmıştır.


Yücel Bilik Resimleri
Yücel Bilik Sevinç Gösterisi

yücel bilik fotoyu önde geçerken


yücel bilik kupayı alırken

yücel bilik ve eşi

yücel bilik apranti günleri

miramis-adonise bakıyor Aeneas Yücel Blik'le kazanıyor


Gazi Koşusu Ödül Töreni

http://atyarisibilgi.blogspot.com/2013/07/jokey-yucel-bilik.html ALINTIDIR

30 Haziran İstanbul-Gazi Tahminleri

30 haziran yarış programı birbirinden önemli koşulara ev sahipleri yapacak.

Sırasıyla Ali Rıza Bey,Ayasofya,İstiklal Savaşı,Gazi Koşusu,Zübeyde Hanım,Anafartalar koşusuların 2 milyat TL nin üstünde ikramiye dağıtılacak.

Özellikle jokeyler arasında büyük mücadeleler olacak öne çıkan jokeylerin bindiği atlara oynamakta fayda var.

30 Haziran Tahminleri ;

1.Ayak
 
Kenanaco hafaiçerisinde çok formda göründü koşunun favorisi.Gezeroğlu,Tozan favorinin ciddi rakipleri olacak.Darfur'un çim pistte farklı koştuğunu unutmamak lazım.

2.Ayak

Opstinate güçlü grupta tabela dışında kalsa da bu grup tam dişine göre.Rakipleri Tapit Girl,Valley of The Sun ciddi şansları olan atlardır.Mara Despina koşunun sürprizi olabilir.

3.Ayak

Baba Mevlüt programın en sağlam isimlerinden biri olsa da Uçaoğlu ,çok formda olan Thor koşuyu kazanabilirler.

4. Ayak

2013 gazi koşusuna fazla at yazmakta her zaman fayda vardır.Sırasıyla Celeritas,Çakal Carlos,Fly by Me,Verdasko,Village Wind,Pancar yazılmalıdır.koşunun bombaları Divine Heart,Rubicon,Cool Gril olabilir.

5.Ayak

Steel Cat tek olur.Yanına at yazacaklar Tonya,White Lily değerlendirsinler.

6.Ayak

Çok formda bir isim olan Talip Han bütün tahmincilerin teki olsa da ben bu koşudan sürpriz olacağını düşünüyorum.Distant rising,Breno,Suwako,Bachelor Son yazılacak atlardır...

30 haziran at yarışı tahminleri
 
Support : At Yarışı | Blogger | Altılı Ganyan Tahminleri At yarışı ülkemizin en çok oynanan şans oyunularından biridir.Aynı zamanda at yarışı tahminleri,seyis,antrenör,jokey vb. konularda pekçok kişinin çalıştığı 60 bin civarında insana iş alanı yaratan dev bir sektördür.Spy X ve bendenizin tahminlerini bu blogda bulabilirsiniz İyi şanslar 2008@mmk kullanılan içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz,kullanılan videolar Youtube.com dan alınmaktadır ve herhangi bir telif hakkı içermemektedir...At yarışı tahminleri kişisel yorumlarımızdır at yarışı oynamaya teşvik söz konusu değildir veya tutması garanti değildir.Yorumları değerlendirip at yarışı oynamak sizin tercihinizdir.Altılı ganyan en eski şans oyunlarından biridir ve binlerce kişiye iş imkanı sağlamaktadır. © 2013. At Yarışı Tahminleri - Altılı Ganyan Tahminleri - Yapan at yarışı mmk