Ana Sayfa » , » Inspector yarış atı-Şampiyon Safkanlar

Inspector yarış atı-Şampiyon Safkanlar

Sekiz yaşına kadar start alan ve 5 yıllık yarış kariyerinde önde kaçan safkanların şampiyonu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yarış Stili nedeni ile önlerde rahatsız edildiğinde başarısız olması nedeni ile hakettiği başarıları aslında yakalayamamıştır diyebiliriz.

Önlerde temposunu kurduğu zaman çok başarılı olması nedeniyle rakiplerinin eküri koşması veya tempoyu bozmak için koşması bu safkanın iniş çıkış bir grafik göstermesine sebep olmuştur.
  • Inspector iki yaşında start almamıştır
  • Yarış hayatına 2007 yılında Adana da başlamıştır.
  • Maiden dan ikinci koşusunda çıkmıştır.
Yarış hayatının en önemli koşularından biri İstanbul Veliefendi hipodromunda start aldığı Preveze koşusudur.

bu koşuda otoriteler tarafından hiç şans verilmemesine rağmen yarışın son metrelerine kadar diğer bir şampiyon Arsenic'e direnmiştir.

Yarışı ikinci bitirip Arsenic ile mücadele edince bütün dikkatleri üzerine çeker.

Pr.Aziz Ergin koşusu’nun favori ismi Inspector, oldukça da başarılı bir birinciliğe uzanırken garip bir şekilde Tay Deneme, Sait Akson koşularına katılmamıştır.

Bu koşudan sonra katıldığı Gazi Koşusunu kazanmayı başaran Inspector şampiyon bir safkan sınıfına geçiş yapmayı başarmıştır.

G3 Mimar Sinan koşusunu da birinci bitiren ve rakiplerine üstünlük sağlayan Inspector bu sefer G2 Büyük Taarruz koşusuna katıldı.

Önde tempoların çok yükseldiği koşuyu Slvatore kazanmayı başardı.

Bu koşudan sonra 1 sene tart almayan safkan 2008 yılına İsmet İnönü koşusu ile giriş yaptı.Ancak yine Salvatore yarışı kazandı ve Inspector oldukça vasat bir performans sergiledi.

bu koşudan sonra katıldığı Necip Fazıl Kısakürek koşusunu kazanan Inspector’un sıradaki koşusu Başbakanlık koşusu olacaktır.

9 yaşındaki Ribella koşunun favorilerinden biriydi, üst üste kazanmış olsa da kalite farkı ile zayıf rakipleri geride bırakmıştı son birkaç yarışında, malum yaşı 9’du.

Kurtiniadis bir diğer şanslı idi, fakat bana göre 1600m’lerin iddialı isimlerindendi, 1600/1900 aralığı da bana göre en ideali idi.

Uygun gruplarda mesafede kazanabilir olsa da bu rakipler karşısında 2000 de birincilik beklemiyordum.

Inspector’a gelince, önde Ribella’nın ekürisi Evreka, sonra C.Jack, Led Zeppelin gibi süratli isimler vardı, birinden kurtulsa bir diğeri mutlak yarışı erken süratlendirecekti.

Bu durum sonunda sprinter atlar tabiki şanslı konuma geldiler yarışta zaten Salvatore/Kurtiniadis at başı bitti.

Bir sonraki startı Celal Bayar koşusunda sert bir tempo ile çıktı, 2400/2,27 içinde bir koşu ile fotoya uzanmasını bildi. TJK koşusunda 2008 gençleri vardı ve tabi yeni şampiyon Pan River.

Ağır sahada Inspector sert bir tempo yaptı, önde stili rakiplere rağmen kusursuz bir performanstı, adeta arka grubu dağıttı.

Koşuyu oldukça gerilerde takip eden ekürisi Nash Bishop,son metrelerde en diri kalan isimdi. Ekürisinin önünde fotoya uzanırken koşu Pan River’ın önünde resmi geçit ile bitti.

Ankara da koşulan Cumhurbaşkanlığı koşusunda kalabalık bir grup, birden fazla eküri, artı kaçak atlar ile birlikte Inspector için zor bir koşu idi. Ateşin Kızı, Senatore biten koşuda dereceye giremedi.

Bu koşu ile birlikte yaklaşık 8 ay kadar ara verdi. Büyük Kulüp koşusu yarış gördüğü koşu olurken üçüncülük elde etti.

Arjantin Jokey Kulübü koşusu Oğlum Emre ve Pan River ardında yeni yıldaki ikinci üçüncülüğü oldu. 2009 Başbakanlık koşusu müthişti.

Stili isimler rakip eküriler önde zorlu bir harp olsa da Kurtiniadis, Pan River, Salvatore, Inv.Son gibi pek çok önemli hatta şampiyon rakibine Inspector geçit vermedi.

Öncesindeki ve kendisinden sonra gelen iki jenerasyon isimler ile birlikte her rakibine şampiyonu gösterdi.

Ent.Boğaziçi koşusunu Halicarnassus; Pan River önünde kazanırken, şartlar yine Inspector’ün alehine gelişmişti, bu nedenle koşudan ancak 6.olarak ayrılabildi.

Inspector 49 koşuluk yarış kariyerine, 12 sınıf koşu olmak üzere 14 birincilik sığdırdı,G1, G2, G3 koşuda plaseler elde etti.

10.08.2012 tarihinde pistlere unutulmaz bir şampiyon olarak veda etti.

(3916121112816112033163022321281287521158280535221)

Inspector'un 2010 yılında Başbakanlık koşusunun videosunu izlemek için tıklayın

 Inspector yarış atının resimleri





Paylaş :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : At Yarışı | Blogger | Altılı Ganyan Tahminleri At yarışı ülkemizin en çok oynanan şans oyunularından biridir.Aynı zamanda at yarışı tahminleri,seyis,antrenör,jokey vb. konularda pekçok kişinin çalıştığı 60 bin civarında insana iş alanı yaratan dev bir sektördür.Spy X ve bendenizin tahminlerini bu blogda bulabilirsiniz İyi şanslar 2008@mmk kullanılan içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz,kullanılan videolar Youtube.com dan alınmaktadır ve herhangi bir telif hakkı içermemektedir...At yarışı tahminleri kişisel yorumlarımızdır at yarışı oynamaya teşvik söz konusu değildir veya tutması garanti değildir.Yorumları değerlendirip at yarışı oynamak sizin tercihinizdir.Altılı ganyan en eski şans oyunlarından biridir ve binlerce kişiye iş imkanı sağlamaktadır. © 2013. At Yarışı Tahminleri - Altılı Ganyan Tahminleri - Yapan at yarışı mmk