Ana Sayfa » , » Yarışın gidişatı ve atın stili çok önemlidir

Yarışın gidişatı ve atın stili çok önemlidir

at yarışı safkanların yarış karakterlerinin önemi
at yarışı safkanların yarış karakterleri
At yarışı uzaktan bakıldığında basit ; içine girildiğinde ise çok karışık bir olaydır.

Bir yarışta sonuca etki eden birçok faktör bulunmaktadır.Bu faktörlere hakim bir yarışseverin yarışın sonucunu tahmin etmesi daha olasıdır.

Bu makalede koşunun gidişatı ve koşuya katılan safkanların yarış stillerini bilmenin sonucu tahmin etmekteki önemi hakkında karalama yapacağım.

Bir yarışa katılan atlara bakıldığında
  • o koşunun yüksek bir tempoda gidip gitmeyeceği
  • yarışa kimin tempo vereceği
  • önde kaçmayı seven atların sayısı
  • sprinter atların sayısı gibi
  • yarış stili ve mesafe değerlendirmesi
faktörler birinciyi ya da yarışın nasıl sonulanacağı hakkında bilgi verebilir.

En son olarak Asil Desa ve Grup yarışlarda koşan kalite safkan Kopenhag yarışlarını hatırlayanlar bu makaleyi daha iyi anlayacaktır.

Aynı şekilde unutulmaz Çelikkan Ayabakan koşusunda da aynı şekilde Çelikkan yarışı önde boş bırakılınca kazanmış ve bombayı patlatmıştır.(bu yarışı izlemek için tıkla)

Bahsettiğim bu safkanlar katıldıkları yarışlarda önde boş bırakılınca yarışı uzak farklarla kazandılar ve büyük sükse yaptılar.

Her ne kadar bu bahsettiğim koşulardaki safkanların jokeyleri çok eletirilseler de aslında kendilerine söylenen yarış stratejilerine sadece uymuşlardır.

Bu bir hata mıdır değil midir bilmeyiz her binicinin(bazı istisnalar var tabi ki örn:Selim Kaya) yarış içinde kendi inisiyatiflerini kullanma şansları ne yazık ki yoktur.

Çok ekstra durumlar olmadıkça jokeyler-aprantiler bu stratejiden kopmak istemezler.Bu durumda da önde kaçan safkanları kovalayan-rahatsız eden bir safkan yoksa rahat bir tempoda daha az enerji harcayarak önde avans alırlar..

Bu da sprinter safkanların önde kaçan safkanları yakalamasını zorlaştırır ve önde kaçan safkan yüksek ihtimal koşuyu kazanır.

Bunun yanında önde kaçan safkanların fazla olduğu koşularda yüksek tempolu geçmeye aday koşulardır.

Bu koşularda da öndeki safkanlar at yarışı diliyle birbirlerini yiyeceklerinden sprinter safkanlar sonlarda temposu düşen rakiplerini avlayarak sonuca ulaşırlar.

Bu konuya da örnek olarak Gazi koşusu tarihini gösterebiliriz.

24 safkanın katıldığı koşuda önde kaçan atların her halükarda fazlalığı sprinter safkanların yıllardır hegemonyası ile sonuçlanan gazi koşularını ortaya çıkarmıştır.

Onlarca yarış atının koşu stillerini bilmek çok basit birşey değildir ve zamanla toplanacak bilgilerdir.

Bu nedenle de aralıksız bir şekilde yarışları takip etmenizi ve koşan safkanların yarış stillerini iyi anlamanız gerekmektedir.
 
Paylaş :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : At Yarışı | Blogger | Altılı Ganyan Tahminleri At yarışı ülkemizin en çok oynanan şans oyunularından biridir.Aynı zamanda at yarışı tahminleri,seyis,antrenör,jokey vb. konularda pekçok kişinin çalıştığı 60 bin civarında insana iş alanı yaratan dev bir sektördür.Spy X ve bendenizin tahminlerini bu blogda bulabilirsiniz İyi şanslar 2008@mmk kullanılan içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz,kullanılan videolar Youtube.com dan alınmaktadır ve herhangi bir telif hakkı içermemektedir...At yarışı tahminleri kişisel yorumlarımızdır at yarışı oynamaya teşvik söz konusu değildir veya tutması garanti değildir.Yorumları değerlendirip at yarışı oynamak sizin tercihinizdir.Altılı ganyan en eski şans oyunlarından biridir ve binlerce kişiye iş imkanı sağlamaktadır. © 2013. At Yarışı Tahminleri - Altılı Ganyan Tahminleri - Yapan at yarışı mmk