Ana Sayfa » , , » 6 Milyon liralık tay rekor kırdı

6 Milyon liralık tay rekor kırdı

bu safkanın fiyatı dudak uçuklattı
İrlanda'nın GOFFS at satış merkezinde iki gündür süren ve Avrupa'nın en popüler tay satışlarından birisi olan ORBY Yearling Sale rekorla kapandı.

Satışın ikinci gününde 331 Lot numarası ile ringe çıkan 1.5 yaşlı " Montjeu - Finsceal Beo " orjinli erkek tay, 2.85 milyon Euro bedelle Coolmore tarafından satın alındı.

Bu rakam bu sene bir yearling için kuzey yarım kürede ödenen en yüksek fiyat olmakla birlikte İrlanda'da da tüm zamanların en pahalı ikinci satışı oldu.

Coolmore adına arıtımı yapan MV Magnier ile Peter & Ross Doyle Bloodstock arasında kıran kırana geçen açık artırmada son sözü Coolmore söyledi.

Ve 2012 yılında ölen şampiyon aygır Montjeu'nun çok değerli bir oğlunu kadrosuna kattı.

Bu tayın böyle bir fiyata satılmasındaki en büyük etken tabii ki annesinin efsane kısrak Finsceal Beo olmasıydı.

Finsceal Beo 2006'da yılın iki yaşlı dişi tayı seçilmiş ve ardından da 2007 yılında hem İngilterehem İrlanda 1000 Guineas koşularını kazanarak adını Avrupa yarışçılığına altın harflerle yazdırmıştı.

kaynak ; Yarisdergisi.com

olayın videosu
Paylaş :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : At Yarışı | Blogger | Altılı Ganyan Tahminleri At yarışı ülkemizin en çok oynanan şans oyunularından biridir.Aynı zamanda at yarışı tahminleri,seyis,antrenör,jokey vb. konularda pekçok kişinin çalıştığı 60 bin civarında insana iş alanı yaratan dev bir sektördür.Spy X ve bendenizin tahminlerini bu blogda bulabilirsiniz İyi şanslar 2008@mmk kullanılan içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz,kullanılan videolar Youtube.com dan alınmaktadır ve herhangi bir telif hakkı içermemektedir...At yarışı tahminleri kişisel yorumlarımızdır at yarışı oynamaya teşvik söz konusu değildir veya tutması garanti değildir.Yorumları değerlendirip at yarışı oynamak sizin tercihinizdir.Altılı ganyan en eski şans oyunlarından biridir ve binlerce kişiye iş imkanı sağlamaktadır. © 2013. At Yarışı Tahminleri - Altılı Ganyan Tahminleri - Yapan at yarışı mmk