Spy X 8 Eylül İstanbul At Yarışı Tahminleri

Spx x enternasyonel
İLK AYAKTA

Sahada konuşulan 3 tay var. Bu taylar DAY OF THE NILE, DIVINE STAR ve BLAZE TO WIN… Bunlardan DAY OF THE NILE, 2010 Amerika Keeneland satışlarından 32.000 $’a Hakan Keleş tarafından satın alınan bir Hard Spun tayı.

Jonabell Farm’da 40.000 Dolara aşım yapan Hard Spun, G1 galibi ve Kentucky Derby ikincisi son derece parlak kariyerli bir isim olmasının yanı sıra (G1) galibi yavrular vermiş çok başarılı da bir aygır.

Tayın annesi Val Gardena (CHI) ise neredeyse adına kitaplar yazılabilecek muhteşem bir yarış atı. Şili Derbisini kazanan ve 14 startta 9 birinciliği bulunup sayısız Grup galibiyetine imza atan Val Gardena, kendi ülkesinin efsane kısraklarından biri

Tayın kendisi de uzun zamandır idmanda ve çok formda. Dün İstanbul’da üçüncü koşuyu kazanan ekürisi King of Anatolian ile birlikte hazırlıklarını tamamlayan bu tay koşunun en şanslı isimlerinden

DIVINE STAR ise özellikle tribündeki arkadaşların kendisinden çok şeyler bekledikleri hazır ve pişkin bir tay. Babası Divine Light olan tayın annesi Trim Star, 2003 yılında İrlanda Goffs Satışlarından 32.000 €’ya Yusuf Dökmeci tarafınsan satın alınmış bir Terimon kızı…

Akın Sözen’in tayın son sprintini yaptırdığı ve çok beğendiğini duydum, dolayısıyla bu tayı da mutlaka kuponlarda bulundurmak lazım.

BLAZE TO WIN ise uzun zamandır muntazam idmanlarını sürdüren ve dereceli galopları kolay bir şekilde yapabilen yetenekli bir isim. Win River Win-Lovely Blaze orijinli tay Gelgin ekürisinin kendi imalatı… Tayın hem annesi hem de babası aynı ekürinin.

Tayın babası Win River Win’i hepimiz tanıyoruz. Annesi Lovely Blaze ise 12 kez start almış 2 birincilik, 3 ikincilik ve 3 kez de üçüncülük elde etmiş bir kısrak.

Lovely Blaze’in kendi yarış performansından daha fazla dikkat çeken tarafı anneden Lovely Doyoun ve Blaze of Speed gibi iki harika yarış atının kardeşi olması

Dolayısıyla pedigri olarak da dikkat çeken bir safkan. İşte bu üç tay bugün ilk ayakta Veliefendi’de kuponlara yazılan ilk üç isim.

Bu tayların dışında uzun zamandır düzenli olarak çalışan Bella Otero’nun tayı STILL LOVIN YOU, Krem’in anne kardeşi QUADIS ve annesi Goffs Satışlarından 13.000 €’ya satın alınan ve (G1) üçüncüsü bir anne kardeşi bulunan DUCKLING koşunun sürpriz isimleri…

İKİNCİ AYAKTA 

Elbette gönlüm Türk atlarından birinin bu yarışı kazanmasını istiyor. Ancak bu pek de mümkün olacak bir şey gibi görünmüyor.

Gelen misafir safkanlar Avrupa’da (G1), (G2) ve (G3) yarışlarda başarılı olmuş hatta kazanmış isimler. Bunların hepsinin kötü koşmasını beklemek biraz hayalicilik! AMBILVALENT müthiş bir kısrak

Daha 2 ay önce 30 Haziran’da İrlanda Derbisinin de koşulduğu ünlü Curragh pistinde Pretty Polly Stakes’i (G1) kazanırken Was ve Shirocco Star gibi Avrupa’da ciddi isim yapmış safkanları geride bıraktı.

Son kez Goodwood’da start aldığı yarışta ise son 200 metreye kadar ön grupta gelip tabelaya giremeyince jokeyi enseye bastığı için toplam 4-5 boy geride 9’uncu oldu. İnanın safkanın 9’uncu olduğu yarışta ortaya koyduğu performans bile Türk atlarını geçmesi için fazlasıyla yeterli!

 Galileo oğlu olan DAVID LIVINGSTON ise son iki sene Topkapı Koşusunu kazanan Mick de Cock’un “Cebimizi doldurmaya Türkiye’ye gidiyoruz” dediği ve çok güvendiği bir isim.

Yaklaşık 1 ay çnce 10 Ağustos’da Haydock’ta (G3) Lancester Stakes’i kazanan bu safkan belki de bu yarış için gelen misafir safkanlar içerisinde en formda olanı

NYMPHEA’nın Almanya’da (G1) galibi bir safkan olduğunu söylersem, başka bir şey dememe gerek var mı bilemiyorum :)

LOST IN THE MOMENT ise Grup galibi olmayan ama Listed galibiyeti bulunup Grup yarışlarda plase yapabilen ve bugün yarın Grup yarış kazanması beklenilen :) ve anormal formda olan bir safkan.

FEUERBLITZ ve NORDVULKAN ise aman aman atlar değiller, bizim atlarımız gibiler :) Bütün bu anlattıklarımdan neden umutsuz olduğum anlaşılıyor sanırım!

Yine de TALİP HAN (IRE) için tribünde “hep destek tam destek” sloganı ile tezahüratımızı yapacağız, elimizden gelen ancak bu…

ÜÇÜNCÜ AYAKTA 

Rahatız… Neden derseniz hiç yabancı safkan yok, o nedenle koşuyu kesin bir Türk atı kazanacak :) Kötü bir espri kabul ediyorum, geçelim yorumlara

MARVELOUS IRON benim bu tip mesafelerde her zaman iddialı olmasını beklediğim bir safkan. Halis de bu safkanı çok iyi tanıyor, dolayısıyla ben ilk şansı bu safkana veriyorum.

SARILAR RUNNER grubun en formda atı. Sabah konuştuğum tribünde saat tutan arkadaşlarıma göre de “hiç geçilmez”

Ama ben aynı fikirde değilim. Değilim çünkü “aynanın yerini bilen” bir safkan değil…! Hep iyi koşuyor kabul ama kazanmayı çok beceremiyor.

Sanırım bugüne dek 3 yarış kazandı, dolayısıyla yine iyi koşacak ama kazanacak mı? Bunu yarış bitince göreceğiz.

EL CONQUERADOR için söyleyeceğim şey “Yarış Sentetik pistte olsaydı” tek yazardım. “Çim de gitmez” demiyorum, çünkü taylığında harika iki yarışı var ama bence Sentetikte bir başka koşuyor. Bu yarışta benim büyük sürpriz beklediğim safkan LILY BOS

Bu tay Adana’daki ilk yarışını kazandı, sonrasında büyük işler becermesi beklenirken tam tersi kötü koşmaya başladı.

Haziran ayında koştuğu (G1) Koşusunda 9’uncu olduktan sonra bir süre geri alındı. Sonra yaklaşık 2 hafta önce Mübadele’nin kazandığı Handikap-15 mücadelede ikinci oldu.

Ben ikinci olduğu bu yarışı “kazanmış sayıyorum” ve tayın bu yarışa birlikte büyük bir çıkışa geçmesini bekliyorum.

Bu yarış gelir veya gelmez o ayrı ama bir yerlere not alın, aklınızın bir yerinde bulunsun…

DÖRDÜNCÜ AYAKTA 

Yurtdışından gelen NO PROBLEM AL MAURY her yerde kale… Dün sahada Gharraa’yı seyreden herkes bugün bu safkanı tek yazıyor :)

Nasıl yazmasınlar ki! Adamlar dün resmen paralı galop yaptı. Ama doğrusunu isterseniz ben yine de bugün bu yarıştan az da olsa ümitliyim

Bana göre yarış kazanabileceğimiz tek yarış burası

Mesafe bizim atlarımızın iyi koştuğu bir mesafe, bir de dünkü yarıştan sonra bence bugün işi biraz gevşek tutabilirler, bu da bizim işimize yarayabilir, o nedenle DARFUR ve KENANACO’yu kuponuma yazacağım.

BEŞİNCİ AYAKTA 

Yine misafir safkanların ön plana çıktığı bir yarış… PRODUCER bu sene tayları Avrupa’da çok parlak yarışlar koşan Dutch Art’ın temsilcisi

Safkan Haziran ayında Newmarket gibi birinci sınıf bir hipodromda ve sezonun en civcivli zamanında (G3) yarış kazanmayı başarmış bir isim. Üstelik bu kazandığı ilk Grup yarış da değil.

Ayrıca üzerinde Avrupa’nın son yıllarda en formda jokeyi olan Richard Hughes gibi büyük yetenek var.

Dolayısıyla bu safkan benim ilk şans verdiğim isim. LIBRANNO ise gelen yabancı safkanlar içerisinde en kariyerli isim.

Avrupa’da kazandığı tam 6 Grup yarış var. Ancak son dönemlerdeki formu çok iyi değil. Yine de buraya kadar gelip eli boş dönecek bir isim asla değil

CHIL THE KIT, Avrupa’da iki kez (G1) yarış koşup bunlardan birinde dördüncülük elde eden bir safkan ve bana göre form olarak bu yarışta start alacak atlar içerisinde en formda olanı.

QUICK WIT bir Grup atı değil ama Barzalona gibi karizmatik bir jokeyi ile sürpriz yapabilir mi derseniz, dünkü Beatrice gibi bu safkan da tatlı bir sürprize imza atabilir.

Bizim atlarımız içerisinde WHITE RAM en fazla öne çıkan isim. Safkanın form durumu gayet iyi, ancak kabul etmek gerekir ki başarılı olabilmesi için rakiplerin de biraz kötü koşması lazım. Ama neden olmasın!
ALTINCI AYAKTA 

Günün son yarışı artık tansiyonun düştüğü ve biten Enternasyonal yarışların ardından kendi ligimize döndüğümüz bir yarış olacak :)

Ben kısa mesafelerin sonlarında çok güçlü bir sprint yapabilen YENISEI’in, Halis Karataş ile Festival’in kapanışını yapacağını düşünüyorum.

 EL GANADOR bu mesafede göz ardı edilecek bir safkan değil. KIMURA sınıf olarak bu grubun bir “tık” üzerinde… UĞURLU oynamaktan siz yoruldunuz ama ben hala devam ediyorum :)

OFSAYT’tan büyük ışık var, bu safkan benim kuponumda mutlaka olacak… SAVURLU yükselişe geçti… TRIPLE BONUS, KRAL YOLU ve EMİRŞAH da her an fotoyu önde geçebilecek safkanlar...
Paylaş :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : At Yarışı | Blogger | Altılı Ganyan Tahminleri At yarışı ülkemizin en çok oynanan şans oyunularından biridir.Aynı zamanda at yarışı tahminleri,seyis,antrenör,jokey vb. konularda pekçok kişinin çalıştığı 60 bin civarında insana iş alanı yaratan dev bir sektördür.Spy X ve bendenizin tahminlerini bu blogda bulabilirsiniz İyi şanslar 2008@mmk kullanılan içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz,kullanılan videolar Youtube.com dan alınmaktadır ve herhangi bir telif hakkı içermemektedir...At yarışı tahminleri kişisel yorumlarımızdır at yarışı oynamaya teşvik söz konusu değildir veya tutması garanti değildir.Yorumları değerlendirip at yarışı oynamak sizin tercihinizdir.Altılı ganyan en eski şans oyunlarından biridir ve binlerce kişiye iş imkanı sağlamaktadır. © 2013. At Yarışı Tahminleri - Altılı Ganyan Tahminleri - Yapan at yarışı mmk