Atahan Zilcioğlu at yarışı tahminleri(İstanbul)

ataha zilcioğlu Yarisdergisi.com
1.ayak;

Özellikle ekonomik kuponlar için bu ilk aşama yani TAHİRE’nin tek yazılması tercih edilebilir. İkinci aşamada ise bu safkanın yanına sizlere 4 isim daha önermek istiyorum.

Bunlar daha önce yarış kazanmayı başarmış yani maidenden çıkmış olan ZİRENKKAYA, RANYA, ZİLLİ PINAR ve COŞKUNKIZ…

Bunlardan özellikle ZİRENKKAYA, son yarışında ön tarafa çok erken geldiği için belki de kazanabileceği yarışı üçüncü tamamladı, şayet bugün acele etmez, geride bekler ve son 300’den sonra sprinte kalkarsa, TAHİRE’yi ciddi şekilde sıkıştırabilir.

Üçüncü aşamada ise sizlere 3 isim daha önermek istiyorum. Bu üç atı parası bol olan :) daha doğrusu bütçesi geniş olup ilk ayaktan bomba arayanlar değerlendirsin.

Bu isimler ise; SATRANÇ ve BERRAGÜL… Bunlardan SATRANÇ’ın son yarışı çok dikkat çekici…

Yarış hayatının ikinci startında son 300’e kadar önde gelen ve yarışın ilk 800 metresini 55”0’de geçince yetersiz kondisyonu nedeniyle sonlarda dağılan bu safkan, bu gün çok daha iyi bir nefesle bu yarışa girecek.

Üstelik kısrağın ilginç de bir pedigrisi var.

Safkanın babası Yusufcan ünlü aygır Caş’ın ana-baba bir kardeşidir. Safkanın annesi Perge ise 4 yarış koşup 2 kez ikincilik elde eden ve ayrıca Lidercan ve Toskaan gibi parlak yarış kariyerine sahip olan safkanların anne kardeşidir.

Özetle Caş bu safkanın amcası, Lidercan ve Toskaan da dayısıdır, güzel bir pedigri değil mi? O nedenle bu safkanı bugün kazanmasa da bir yerlere not edin…

Diğer isim BERRAGÜL ise Ekim ayında Ankara’da uzak farkla kazandığı yarıştan sonra epeydir start almayan bir safkan ama hem çok yetenekli hem de onun da parlak bir pedigrisi var.

Öyle ki bu safkan da (G2) galibi ve (G1) ikincisi Peksoy’un ana-baba bir kardeşi… Dolayısıyla bu iki safkanı geniş oynayanlar mutlaka değerlendirsinler.

İKİNCİ AYAK:

3 Yaşlı İngiliz taylarının yarış hayatlarının ilk koşusunu kazanmak için mücadele edecekleri maiden koşuda benim sizlere bahsetmek istediğim ilk safkan TAMERLANO…

TJK’nın sansasyonal aygırı Lion Heart ile babadan kardeş olan bu tayt, 2 yaşlı olarak ciddi bir paraya el değiştirmiş ancak sonrasında bazı sorunları nedeniyle sahibi Ömer Halim Aydın ağabeyimize geri verilmişti.

Geri alındıktan sonra değerli kardeşim Mutlu Balyemez’e teslim edilen safkan, uzun ve sabırlı uğraşlar sonrasında yarış hayatına başladı ve ilk iki startında aslanlar gibi koşarak 3’üncü ve 4’üncü oldu.

Koştuğu bu iki yarışa üzerine gidilmeden yapılan tatlı işlerle giren safkan bu defa vites yükselterek yapmış olduğu hazırlıklarla gireceği koşuda bana göre gerçek gücünü sahaya yansıtacak.

Ben ikidir bu safkana binen Gökhan’ın artık iyice tanımaya başladığı bu safkanla bu yarışı kazanmasını bekliyorum. Ancak tay yarışları elbette her sonuca açıktır.

Taylar her zaman kendilerinden beklenen yarışları yapamayabilirler. Bu nedenle bu safkanın yanına yazılması gereken isimler var.

Bunlardan ilki bana göre LION KING…

Mayıs ve Temmuz aylarında koştuğu 2’şer yarışta tabeladan düşmeyip bu grup için gayet hatırı sayılır dereceler gerçekleştiren bu tay, son kez koştuğu (G3) mücadelede Kuloğlu kazanırken, dördüncü olmuştu.

Bu yarış sonrasında tandonlarından sıkıntı yaşayan ve bir süre geri alınan safkan daha sonra antrenör Baha Yargı’ya geçti ve uzun zamandır muntazam idmanlarla bu yarışa hazırlandı.

Ben bu tayın sorunları nüksetmediği taktirde bu yarış dahil son derece başarılı yarışlara imza atacağına inanıyorum ve kuponlarda mutlaka bulundurulması gerektiğini düşünüyorum.

İlk yarışında usta binicisi ile dördüncü olan ve bu yarışta yine aynı binicisi ile piste çıkacak olan CITYS PRIDE hem yetenekli hem de güçlü orijine sahip bir tay.

Halis’in ikinci kez binecek olması da, taya güvendiğinin bir göstergesi, dolayısıyla bu tay da kesinlikle ihmal edilmemeli.

Caribu gibi 9 yarış kazanmış bir kısrağın yavrusu olmasının yanında ilk startında tatminkar bir üçüncülük elde eden ERZİNCAN, son yarışında olumlu sinyaller veren BORGAHAN, aradan sonra gördüğü ilk yarışta son düzlüğe lider çıkan ISONIC ve yarışlarını bu grupta şanslı olabilmesi için yeterli bulduğum RALEYKA sağlam kuponlarda değerlendirmeye alınması gereken isimler.

AKALIN ve DANCO’nun şanslarını sürpriz olarak görüyorum.

ÜÇÜNCÜ AYAK: 

9 Ağustos 2013 tarihinden bu yana koştuğu hiçbir yarışta geçilmeyen ve geçtiğimiz sene kazandığı 10 yarış ile “Bir yıl içinde en çok yarış kazanan safkanlar” listesinde Astrakhan, Dinyeper ve Miramis ile birincilik koltuğuna oturmayı başaran YARAMAZ ÇOCUK, kusursuz hazırlıklarla gireceği bu yarışta, kantarmasını çok sevdiği usta binicisi ile birinciliğin en güçlü adayı, hatta günün de banko isimlerinden birisidir.

Geçen hafta ahırdaşı Divine River ile birlikte erken saatlerde yapmış olduğu galobuna denk geldiğim bu safkanı günün ikinci bankosu olarak sizlerde değerlendirebilirsiniz.

Bu safkanın yanına at yazmak isteyenlere öncelikle önereceğim safkanlar; son haftalarda muazzam bir form yakalayan COOL GIRL ve bu yarışta ekürisi IPHIGENEIA ile birlikte katılacak olan ihtiyar kurt HAYRİ BABA…

İstikrarlı RODOPLU, son yarışında 4 boy startta kalıp dördüncü olan HOP HOP, dinçlikle etkili yarışlar çıkartan VIRTUES CHAMP ve hızlı giden yarışların sonlarını iyi koşan BRAVE KNIGHT daha sonraki ihtimaller.

DÖRDÜNCÜ AYAK:

Sezonun “başaltı” diye tabir edebileceğimiz taylarını bir araya getiren Avrasya Ekonomik Zirveleri Kupası Koşusunda ben start alacak olan 5 tay arasında çok fazla bir ayırım yapmak istemiyorum.

MY DEAR SON ve BRAVE SON evet belki bir adım önde görünüyorlar ama BEYAZ BULUT ve BAL ARASI da en az onlar kadar kalite kumaşlar.

Bu beşlinin içerisinde şu an için en zayıf halka olarak görünen HATTUŞAŞ ise benim ilk günden bu yana takip ettiğim ve gerçek gücünün kesinlikle son yarışlarında ortaya koyduğu performans olmadığını düşündüğüm çok iyi bir safkan. Dolayısıyla ben bu ayağı kapatıyorum.

BEŞİNCİ AYAK:

Kağıt üzerinde günün kolay yarışlarından biri olarak görünüyor.

BULUT REİS, BİLGEKURT ve bir de YOL BULAN’ı yazdığınız zaman sanki işlem tamam gibi görünüyor.

Ancak burada kafamı kurcalayan tek bir şey var, o da bu üç atın da bekleme yarışı yapan ve geriden gelen safkanlar oluşu…

KASAP ve ALTINYILDIZ koşunun temposunu tayin etmesi gereken safkanlar. Peki, ama bunu nasıl yapacaklar…! Biri mi kaçacak, yoksa ikisi birden mi? Biri kaçacaksa hangi tempolarla kaçacak ve ne kadar avans alacak?

Yok ikisi bir den kaçacaklarsa, birlikte rolanti bir tempo da mı gidecekler, yoksa birbirlerini temizleyebilecek kadar önde sert bir tempo mu kuracaklar?

Tamam yorumumun en başında kolay görünen bir yarış dedim ama kafamda bu tempo olayı yüzünden karışmadı değil. Ben size bu yarışla ilgili bu kadar yorum yapayım, 3 at mı yazarsınız yoksa daha fazla mı ona siz karar verin…

ALTINCI AYAK: 

Son ayakta kuponlarınıza epeyce tay yazdırmak istiyorum.Bir kere 1300 metredeki 1’19”43’lük derecesi ile BRAVE WARRIOR’a ilk çarpıyı koyun.

Sonra bu tayın yanına hemen yine aynı mesafede 1’20”24’ü bulunan DOCTOR PRETI ve 1’20”44’ü bulunan GAGARİN’i ekleyiverin…

1’21”29’lük derecesi bu taylardan biraz geride olmasına rağmen bu yarışta ilk kez KULAKLIK takacak olan DECOLTE’yi yazmak için de çok fazla düşünmeyin…

Numara götürdüğü son yarışında 200’e kadar gelen Altınbike’nin kızı SABRET, bu yarışta ilk kez DİLBAĞI takılacak olan TRIBECA, ilk yarışında fena koşmayan MYSTICAL LADY ve bir süre ara vermiş olmasına rağmen son yarışında hatırı sayılır rakiplerle mücadele eden BÜYÜCÜ TEKİR’i de eklerseniz, bence bu ayak da tamam olur.

not:Atahan Zilcioğlu tahminlerinin alındığı site yarisdergisi.com'dur.Yazının orjinaline bu siteden ulaşabilirsiniz.
Paylaş :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : At Yarışı | Blogger | Altılı Ganyan Tahminleri At yarışı ülkemizin en çok oynanan şans oyunularından biridir.Aynı zamanda at yarışı tahminleri,seyis,antrenör,jokey vb. konularda pekçok kişinin çalıştığı 60 bin civarında insana iş alanı yaratan dev bir sektördür.Spy X ve bendenizin tahminlerini bu blogda bulabilirsiniz İyi şanslar 2008@mmk kullanılan içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz,kullanılan videolar Youtube.com dan alınmaktadır ve herhangi bir telif hakkı içermemektedir...At yarışı tahminleri kişisel yorumlarımızdır at yarışı oynamaya teşvik söz konusu değildir veya tutması garanti değildir.Yorumları değerlendirip at yarışı oynamak sizin tercihinizdir.Altılı ganyan en eski şans oyunlarından biridir ve binlerce kişiye iş imkanı sağlamaktadır. © 2013. At Yarışı Tahminleri - Altılı Ganyan Tahminleri - Yapan at yarışı mmk