Ana Sayfa » , » Muş eksi 14 Derecede atlarla banyo keyfi

Muş eksi 14 Derecede atlarla banyo keyfi


Muş Hasköy İlçesi Altınova ve Bitlis Güroymak İlçesi arasında bulunan ve insanların yaz aylarında şifa bulmak için kullandıkları şifalı sıcak su tesisi şu anda atlar için kullanılıyor.

Atlar ve sahipleri soğuk havaya aldırış etmeden sıcak suda doyasıya keyif yaşıyorlar.

Muş’un Hasköy İlçesi Altınova Beldesi ile Bitlis’in Güroymak İlçesi arasında bulunan sıcak su, hayvanların kış boyunca en büyük zevki haline gelmiş durumda.

Kış ayına girmesi ile kapalı alanlarda kalmak zorunda kalan atlar, temizlenmeleri için iki şehir arasında bulunan sıcak suyun olduğu yerlere getirilerek yıkanıyorlar.

Hayvanlarını suda yıkayan çocuklar ise eğlenceyi de elden bırakmıyor.

Atları ve büyükbaş hayvanları sıcak suda yıkayan çocuklar, suda ata biniyorlar, kara kışta yüzerek günlerini geçiriyorlar.

Atların sahipleri; “Atlarımızı üç ay süresince buraya getirerek yıkıyoruz. Kışın devamlı kapalı alanlarda kaldıkları için pisleniyorlar.

Bu nedenle sıcak suda yıkayarak onların sağlığını koruyoruz” diye konuşuyorlar Hayvanları yıkayan çocuklar ise; “Burası atlarımız için çok güzel.

Hava soğuk ama suya girince ısınıyoruz” diyerek bu işten ne denli memnun olduklarını dile getiriyorlar.
Soğuk havada, çocukların ve atların suya girdiğini görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

“Millet bu mevsimde evinin kapısına dahi çıkamıyor. Fakat bu çocuklar atlarla birlikte suya giriyor, eğleniyor, sonrada kar üzerinde atları ile gezinti yapıyorlar.

İnanılacak gibi değil. Bu çocuklar hiç mi üşümüyorlar” diye konuşuyorlar.
Paylaş :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : At Yarışı | Blogger | Altılı Ganyan Tahminleri At yarışı ülkemizin en çok oynanan şans oyunularından biridir.Aynı zamanda at yarışı tahminleri,seyis,antrenör,jokey vb. konularda pekçok kişinin çalıştığı 60 bin civarında insana iş alanı yaratan dev bir sektördür.Spy X ve bendenizin tahminlerini bu blogda bulabilirsiniz İyi şanslar 2008@mmk kullanılan içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz,kullanılan videolar Youtube.com dan alınmaktadır ve herhangi bir telif hakkı içermemektedir...At yarışı tahminleri kişisel yorumlarımızdır at yarışı oynamaya teşvik söz konusu değildir veya tutması garanti değildir.Yorumları değerlendirip at yarışı oynamak sizin tercihinizdir.Altılı ganyan en eski şans oyunlarından biridir ve binlerce kişiye iş imkanı sağlamaktadır. © 2013. At Yarışı Tahminleri - Altılı Ganyan Tahminleri - Yapan at yarışı mmk