Ana Sayfa » , , , » Beygir Gücü Nedir -Beygir Yarışları

Beygir Gücü Nedir -Beygir Yarışları


Atlar ve insanlar tarih boyunca hep iç içe yaşamışlardır.Gerek savaşlarda,gerek yardım konusunda herzaman insanların yanında olmuşlardır.

Bunun yanında çok güçlü hayvanlar oldukları için insanların her konuda ihtiyaçlarını karşılamışlardır.

Beygir gücü kavramı üretilen makinaların gücünün halk tarafından anlaşılmasını kolaylaştırmak için James Watt tarafından söylenmiştir.

İlk olarak 1872 yılında insanların kelime dağarcığına giren Beygir Gücü kavramı hala daha bilinen bir kelimedir.

bilmeyenler için beygir eski zamanlarda atın diğer bir adı olarak söylenirdi.Günümüzde hala bazı bölgelerde ata beygir denmektedir.

Bunun dışında beygir gibi güç veren ilaç,beygir gibi futbolcu vb terimler zaman zaman konuşulmaktadır.




James Watt Kimdir ; Tarihteki en önemli bilimadamlarından biridir.İnsanlığın kaderini değiştiren buhar makinasını icad etmiştir.İskoçyalıdır... 1736 da doğan James watt 1819 yılında vefat etmiştir...
Paylaş :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : At Yarışı | Blogger | Altılı Ganyan Tahminleri At yarışı ülkemizin en çok oynanan şans oyunularından biridir.Aynı zamanda at yarışı tahminleri,seyis,antrenör,jokey vb. konularda pekçok kişinin çalıştığı 60 bin civarında insana iş alanı yaratan dev bir sektördür.Spy X ve bendenizin tahminlerini bu blogda bulabilirsiniz İyi şanslar 2008@mmk kullanılan içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz,kullanılan videolar Youtube.com dan alınmaktadır ve herhangi bir telif hakkı içermemektedir...At yarışı tahminleri kişisel yorumlarımızdır at yarışı oynamaya teşvik söz konusu değildir veya tutması garanti değildir.Yorumları değerlendirip at yarışı oynamak sizin tercihinizdir.Altılı ganyan en eski şans oyunlarından biridir ve binlerce kişiye iş imkanı sağlamaktadır. © 2013. At Yarışı Tahminleri - Altılı Ganyan Tahminleri - Yapan at yarışı mmk